Vlast HR da osudi izjavu Karamarka

Koalicija udruženja izbeglica zatražila od predstavnika vlasti u Hrvatskoj da javno osude izjavu predsednika HDZ Tomislava Karamarka.

Izvor: B92

Nedelja, 16.03.2014.

13:38

Default images

Koalicija, u saopštenju koje je potpisao predsednik Miodrag Linta, zatražila od predsednika Hrvatske Ive Josipovića i premijera Hrvatske Zorana Milanovića i da kažu da se ''prilikom rešavanja otvorenih pitanja sa Srbijom -imovina i stečena prava, naknada štete za uništenu i oštećenu imovinu, nestala lica, ratni zločini, granice..., Hrvatska neće služiti takvim i sličnim ucenama''.

''Srbija nikad ne treba da pristane na ucene sa hrvatske strane koji bi značili da se proterani Srbi proglase za okupatora i glavnog krivca u građanskom ratu devedesetih godina'', istaknuto je u saopštenju.

Iz Koalicije tvrde i da izjava Karamarka predstavlja ''klasični primer ucene da Srbija mora da prihvati da je bila agresor u ratu devedesetih i da je 'Oluja' bila legitimna i legalna akcija oslobođanja područja Krajine od Srba ako želi da ima podršku Hrvatske u procesu evropskih integracija''.

''To znači da Srbija treba da prihvati hrvatsku tezu da su Srbi u Krajini okupatori na sopstvenoj zemlji i da je Hrvatska imala puno pravo da ih uništi kao narod'', istaknuto je u saopštenju u kome je ocenjeno da je istina potpuno drugačija.

Lider najuticajnije opozicione Hrvatske demokratske zajednice Karamarko rekao je juče da se ''Srbija služi nedopuštenim sredstvima u svojoj odbrani jer (vojno-policijska akcija Hrvatske) Oluja nije bila akcija etničkog čišćenja, nego legitimna akcija oslobađanja okupiranog područja od okupatora".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: