Melvud Dudić nasledio Zukorlića

U Novom Pazaru inaugurisan je predsednik mešihata Islamske zajednice u Srbiji Melvud Dudić, koji je na toj funkciji nasledio Muamera Zukorlića.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.02.2014.

17:22

Default images

Muraselu - dekret, pismeno ovlaštenje koje se daje muftijama za obavljanje muftijskih dužnosti, Dudiću je u Hajrudin džamiji uručio reis ul ulema Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović.

"Srećni smo što je Dudić došao na čelo IZ u Srbiji nakon uspešnog vođstva Muamera Zukorlića. Nadamo se da je ovo nova etapa. Od prvog čoveka ne zavisi sve, ali kreiranje određenih procesa zavisi od prvog čoveka. Nadamo se da će IZ u Srbiji i muslimani u Srbiji ovim dobiti mnogo", rekao je Kavazović sinoć novinarima posle inauguracije.

Stvorena je prilika da sve podele koje postoje ostavimo iza sebe i nadam se da će, uz snažno vođstvo i svih u IZ, muslimani u Srbiji doći do tako potrebnog jedinstva, rekao je Kavazović, pozivajući Sulejmana Ugljanina i Rasima Ljajića da doprinesu tome.

"Njihova odgovornost je velika, ali ne i presudna, o tome će odlučiti muslimani. Uzdam se u muslimane, u njihovu svest da ćemo ujediniti našu zajednicu na prostoru Srbije", rekao je Kavazović.

Po Statutu IZ u Srbiji predsednik mešihata je i glavni muftija, dok će dosadašnji predsednik Muamer Zukorlić ubuduće obavljati funkciju sandžačkog muftije.

Dudić je do imenovanja obavljao funkciju rektora Internacionalnog univerziteta, čiji je osnivač muftija Zukorlić, a na mesto predsednika mešihata IZ u Srbiji izabran je 4. januara.

U Srbiji deluju dve islamske zajednice - Islamska zajednica Srbije kojom rukovodi reis ul ulema Adem Zilkić i Islamska zajednica u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: