Ponedeljak, 10.02.2014.

00:21

SB razmatra izveštaj o Kosovu

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija razmatraće danas tromesečni izveštaj generalnog sekretara Ban Ki Muna o situaciji na Kosovu.

Izvor: Beta

Default images

U izveštaju je ocenio da je 2013. bila godina "značajnog političkog napretka" zahvaljujući dijalogu Beograda i Prištine i Briselskom sporazumu o normalizaciji odnosa.

Na sednici na kojoj će biti predstavljen izveštaj o radu Unmika od 16. oktobra do 20. januara, učestvovaće premijer Srbije u ostavci Ivica Dačić, a prisustvovaće i kosovski premijer Hašim Tači.

Ban je u izveštaju naveo da je prošla godina "obeležena važnim napretkom u sprovodjenju sporazuma i značajnim koracima ka normalizaciji odnosa" i podvukao da se u 2014. godini moraju nastaviti napori za konsolidaciju ostvarenih rezultata.

"Pozdravljam odluku Evropskog saveta da počne pristupne pregovore sa Srbijom u januaru 2014. i da podrži pregovore o sporazumu i stabilizaciji i asocijaciji s Kosovom. Tekući direktni razgovori Beograda i Prištine su doprineli tom uspehu", naveo je Ban Ki Mun.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: