Ponedeljak, 09.12.2013.

16:54

"Poslati sliku bombe Angeli Merkel"

Glavni odbor JS podržao inicijativu lidera Dragana Markovića Palme da se fotografija bombe iz Drugog svetskog rata, nađene u Beogradu, pošalje Angeli Merkel.

Izvor: Tanjug

Default images

Kako je saopšteno, stranka je donela odluku o slanju fotografije nemačkoj kancelarki uz napomenu da je "Nemačka u vreme kada je bombardovala Jugoslaviju i Srbiju u Drugom svetskom ratu imala drugačije razmišljanje o nama".

"Predlažem da pošaljemo pismo gospođi Merkel sa slikom bombe da vidi kako izgleda ova bomba koja ima 620 kilograma eksploziva, a da sa druge strane kažemo - ako su vaši preci bacali bombe na Jugoslaviju, ubjali srpski narod, da vi njihovi potomci imate drugačije mišljenje i nećete kočiti Srbiju da uđe u Evropsku uniju", rekao je Marković na sednici GO JS na Kopaoniku.
Foto: Tanjug
Bomba iz Drugog svetskog rata, koja je pronađena u subotu u centru Beograda, biće uništena u sredu, na vojnom poligonu u Nikincima.

"Ispunili smo sve obaveze prema EU"

Lider Jedinstvene Srbije konstatovao je da je Srbija ispunila sve obaveze prema Evropskoj uniji i da bi za dve godine trebalo da postane 29. članica EU.

Marković je konstatovao da je međunarodna saradnja Srbije dobra i da očekuje pozitivan odnos prema našoj zemlji kada je u pitanju prijem u EU.

Osvrćući se na istoriju on je rekao: "Mnoge stvari su nam nametnute, nikada nismo vodili osvajačke već uvek oslobodilačke ratove, pa imamo gorka iskustva...i kada su to radili neki drugi, Srbi su okrivljeni za ratne zločine".

Komentarišući tužbu Hrvatske protiv Srbije za genocid, Marković je podsetio na nedavno skandiranje ustaškog pozdrava na hrvatskom stadionu i prokomentarisao: "Da se to, ne daj bože, desilo u Srbiji, bili bi kažnjeni i oni koji igraju fudbal na malim golovima u Srbiji".

Marković je međunarodnoj zajednici poručio da je neistina ono za šta Hrvatska okrivljuje Srbiju. Podsetio je i na to da je "veliki broj Srba, preko 500.000, živelo u Hrvatskoj pre poslednjeg rata, a da sada živi nekoliko hiljada".

Siguran sam da ljudi koji vode ovu državu neće tek tako gledati da taj proces ide svojim tokom, moraćemo da se borimo činjenicama i argumentima, da Srbija nije kriva za ono što joj se desilo i što joj se dešavalo ranijih godina, zaključio je Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: