Beko odgovorio Dačiću, opet

Biznismen Milan Beko ponovo je odgovorio lideru SPS-a i premijeru Srbije Ivici Dačiću navodeći da je zatečen reakcijama SPS-a na njegove izjave.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.10.2013.

14:04

Default images

U saopštenju koje je postavljeno na sajt Luke Beograd Beko navodi da su ga "agresivnost saopštenja SPS-a, grubost ličnih uvreda i pozivi na javni progon" naveli da se Dačiću obrati kao nosiocu tri važne funkcije u Srbiji - premijerske, ministra policije i lidera jedne vladajuće stranke. Beko traži da Dačić zaustavi reakcije SPS-a nakon njegovog gostovanja na TV Pink.

"Nije mi jasno kako je ono što sam u emisiji rekao moglo da izazove toliko govora mržnje u reagovanju vaše Informativne službe. Štaviše, ono što mi je upućeno više liči na zloslutno srednjevekovno anatemisanje nego na poznatu toleranntost i umerensot SPS-a", piše u Bekovom saopštenju.
On dodaje da je sklon da veruje da "vudu bloger" pomenutu emisiju nije ni pogledao već je svoj stav zauzeo na osnovu onoga što su prenele novine, "gde ono što je preneto veoma odstupa od onoga što sam rekao...ako sam ja tu, uopšte, bio važan i meta tog saopštenja". Beko poziva Dačića da potvrdi da navodi tog saopštenja ne odgovaraju istini pre svega u delu "u kojem se ukazuje da sam sklon manipulaciji radi ostvarenja svojih ciljeva".

"Vi pre svih možete da potvrdite javnosti da vas za sve ove godine tokom kojih ste angažovani na visokim funkcijama, pre svega ministra unutrašnjih poslova, baš nikada nisam zamolio, kao dugogodišnjeg prijatelja, da se zauzmete i olakšate mi položaj u istragama koje MUP vodi u preduzećima u čijim sam kupovinama učestvovao. U retkim situacijama kada smo se sretali, nije se desilo niti da sam vas o tome čak nešto i pitao", napisao je Milan Beko.

On dodaje i da je Dačiću poznato da "svoj uticaj u Novostima nikada nije instrumentalizovao jer smatra da sve svoje stvari treba da rešava kao svaki drugi građanin Srbije".

Beko u saopštenju navodi da on ima pravo na svoje mišljenje i da to mišljenje javno izražava i da ostane bezbedan i traži da bude izuzet i "pošteđen od daljeg izlaganja političkom mobingu" i izjava poput onih koje je iznela potpredsednica SPS-a Dijana Vukomanović.

Na kraju je dodao i da želi da pojasni da je na TV Pink hteo da kaže da "par pojedinaca blizu vrha službe, karijerista, medijskom prečicom hoće da stignu na nove više položaje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: