Sreda, 03.07.2013.

15:24

Kosovo u Savetu Evrope?

Enver Hodžaj je najavio da će Kosovo podneti zahtev za učlanjenje u Savet Evrope i tvrdi da trenutno ima podršku dve trećine zemalja članica Saveta.

Izvor: Tanjug

Default images

U intervjuu za radio Slobodna Evropa kosovski ministar inostranih poslova Enver Hodžaj je rekao da bi učlanjenje u Savet Evrope bilo najviše članstvo Kosova u nekoj organizaciji u poslednih pet godina od proglašavanja nezavisnosti Kosova.

Učlanjenje je proces koji može da traje dve do tri godine budući da je od zemalja regiona Makedoniji za to trebalo dve godine, Srbiji takodje dve, dok je Bosni i Hercegovini trebalo tri godine.

Ima razlićitih dinamika učlanjenja , kazao je Hodžaj.

Da bi učlanjenje bilo potpuno potrebno je, prema njegovim rečima, izvršiti značajan napredak u oblasti vladavine zakona, poštovanja ljudskih prava i sloboda, kao i usvajanje nekoliko međunarodnih konvencija.

Hodžaj tvrdi da Kosovo sada ima podršku 37 država i da ostaje na poslanicima Skupštine Kosova da u kontaktima sa poslanicima drugih država obezbede učlanjenje u SE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: