Nova vest
Košarka 90

20.5.2024.

15:48

Naneli detaljnije o sukobu sa Lazarevićem: "Nisam imao drugog izbora"

Košarkaš Partizana Džejms Naneli još jednom se osvrnuo na incident sa Stefanom Lazarevićem.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Peđa Milosavljević/Starsport

Najpre je to učinio kratko na Instagramu, da bi ovoga puta objavio nešto duže saopštenje, koje vam prenosimo u celosti.

"Ja znam ko sam, a ne šta drugi misle da sam. Niti sam ono što drugi žele da budem. Ja sam ja. Izmišljotina i manipulacija nisu bili neophodni u ovoj situaciji jer postoje jasni video dokazi koji otkrivaju da sam morao da se zaštitim od agresivne osobe

Nakon pokušaja da smirim situaciju koju sam osećao da dolazi, sa rukom oko vrata i pesnicom koja je krenula ka meni, nisam imao drugog izbora nego da se odvojim od njega. Nema nikakvog animoziteta prema njemu, nadam se da je dobro.

Bilo koji narativ o meni koji ne uključuje da sam pošteno ljudsko biće ne može biti istinit niti će biti prihvaćen. Nikada neću biti savršen i ne težim tome, samo učim na greškama, dok sebe smatram odgovornim da postanem bolji iz prošlih grešaka. Ja inače nisam rasista, za one ljude koji su mi govorili da sam rasista dok su me nazivali crnim majmunom, šaljući mi banane (mada ih volim u smutijima nije moj omiljeni izbor) bezbrojne količine rasističkih reči, pretnji, kroz sve to neće uticati na moje mišljenje o drugim velikim Srbima sa kojima sam gradio odnose tokom svog boravka ovde. Tumačite ovo kako želite, samo znajte da vaše mišljenje o meni ne menja mišljenja onih koji me stvarno poznaju i vole", naveo je Naneli.

Podsetimo, Naneli i Lazarević su se sukobili u nedelju u Beogradskoj areni, između dva treninga, a uoči trećeg meča finalne serije ABA lige, koji je pripao crveno-belima (82:76).

Naneli je tom prilikom naneo Lazareviću povrede lica, da bi potom "isplivali" i snimci na kojima se vidi sukob dvojice igrača "večitih".

Podeli:

Komentari 90

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu