Utorak, 02.07.2013.

11:51

Odloženo suđenje Obradoviću

Ponovljeno suđenje vođi organizacije "Obraz" Mladenu Obradoviću zbog organizovanja nereda na Paradi ponosa u Beogradu 2010. odloženo je za 23. oktobar.

Izvor: Tanjug

Default images

Na današnje ročište u Višem sudu u Beogradu nisu došli svi optuženi.

Osim Obradovića u ovom procesu se sudi i njegovoj supruzi Jeleni Ćalić Obradović, kao i još 12 pripadnika "Obraza" čije je delovanje u junu prošle godine zabranio Ustavni sud na zahtev Republičkog javnog tužilaštva.

Suđenje im se ponavlja jer Apelacioni sud u Beogradu zimus ukinuo presudu kojom je Obradović bio osuđen na dve godine zatvora zbog izazivanja nereda na Paradi ponosa u Beogradu, 2010. kada je u sukobima policije i protivnika gej parade povredeno više od 100 ljudi.

Njegova supruga bila je osuđena na godinu dana kućnog zatvora jer je tada bila u osmom mesecu trudnoće, dok su članovi "„Obraza" Krsto Milovanović i Damir Grbić osuđeni su na po godinu i po zatvora, a ostali optuženi za učestvovanje u neredima osuđeni na kazne od osam meseci do godinu zatvora.

Novo suđenje je počelo u aprilu. Obradović se tereti da je sa još trojicom kolovodja organizovao nerede, odredivši grupe koje će činiti nasilje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: