Draginu produžen pritvor

Specijalni sud u Beogradu ponovo je produžio pritvor bivšem ministru Saši Draginu i još osmorici saradnika optuženih za zloupotrebe u pančevačkoj "Azotari".

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 27.06.2013.

14:05

Default images

Pritvor je produžen zbog opasnosti od bekstva.

Za B92 je rekao Draginov branilac Nikola Nikolić da će podneti žalbu na takvo rešenje jer smatraju da razlozi navedeni u odluci Specijalnog suda ne stoje.

Dragin i ostali su u pritvoru od hapšenja, 24. novembra prošle godine, a ovaj put pritvor im je produžen za još 30 dana - zbog opasnosti od bekstva i zbog uznemirenja javnosti.

Osim bivšeg ministra, u pritvoru ostaju vlasnik konsultantske kuće "Ces mekon" Zvonimir Nikezić, Radosav Vujačić, Mihajlo Grujić, Borislav Stojković, Dragan Tanasković, Dragan Mitić, Gordan Marković i Aleksa Obradović, navodi se u pisanoj informaciji suda dostavljenoj Tanjugu.

Istim rešenjem Specijalni sud je kao neosnovane odbio predloge njihovih branilaca da im se pritvor zameni blažom merom - kućnim pritvorom.

Pre dva dana Apelacioni sud je bio ukinuo rešenje Specijalnog suda o produženju pritvora Draginu i ostalima i naložio mu da u odnosu na svakog od okrivljenih mavede jasne i individualizovane razloge koje to konkretne okolnosti ukazuju na opasnost od njihovog bekstva i opravdavaju dalje zadržavanje u pritvoru.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je 22. maja optužnicu protiv bivšeg ministra poljoprivrede i njegovih saradnika zbog sumnje da su nezakonitom sa prodajom regresiranog mineralnog djubriva oštetili to preduzeće za više stotina miliona dinara.

Dragin je u pritvoru od hapšenja 24. novembra 2012. godine, a sa njim je tada uhapšen i vlasnik konsultantske kuće "Ces mekon" Zvonimir Nikezić i još petoro vlasnika privatnih preduzeća, a istraga je nakon toga proširena još četiri puta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: