Jeremić: Bilo je reči i o Srbiji

Predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Jeremić razgovarao je sa čelnicima EU u Briselu o situaciji u Siriji, ali je neformalno bilo reči i o Srbiji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.05.2013.

17:10

Default images

“Razgovarali smo o situaciji u Siriji, što je i tema današnjeg sastanka Ministarskog saveta EU”, rekao je Jeremić novinarima nakon susreta s predsednikom Evropskog saveta Hermanom van Rompejom.

On se pre toga sreo i s predsednikom Evropske komisije Žoze Manuelom Barozom, s kojim je takođe razmenio mišljenja o Siriji, ali i o strategiji održivog razvoja, koju Generalna skupština UN treba da donese do kraja 2015.

Jeremić je rekao da su tokom susreta sa zvaničnicima EU primat imale teme od globalnog značaja, ali da je neformalno bilo reči i o Srbiji.

"Ja sam ovde u svojstvu predstavnika UN, tako da o Srbiji zvanično nismo razgovarali", rekao je Jeremić i dodao da o nezvaničnom delu razgovora ne može javno da govori.

Jeremić se ranije dana sreo s komesarom za unutrašnju trgovinu Mišelom Barnijeom i šefom holandske diplomatije Fransom Timermansom, s kojima je razgovarao o predstojećoj sednici GSUN posvećenoj kreditnim agencijama i njihovom uticaju na svetsku ekonomsku krizu.

“To će biti izuzetno zanimljiva rasprava, na kojoj će, pored političkih lidera i predstavnika agencija, govoriti i bankari, akademski građani i javne ličnosti", rekao je Jeremić u izjavi za Tanjug tokom svoje prve službene posete Briselu u svojstvu predsednika GSUN.

Jeremić će se kasnije po podne obratiti članovima spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: