Novosti: Vučić ne ide u Brisel

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić najavio je da će sutra održati konferenciju za novinare, a Novosti saznaju da je on već odlučio da neće ići u Brisel.

Izvor: B92, Veèernje novosti

Petak, 29.03.2013.

10:15

Default images

Prema nezvaničnim informacijama Novosti, ovakva Vučićeva odluka trebalo da bude epilog višednevne licitacije time da li će se on, na poziv Vašingtona i Brisela, naći za pregovaračkim stolom. Najavljeno je da će on na konferenciji za novinare u subotu, između ostalog, govoriti i o Kosovu.

U Vučićevom kabinetu "Novostima" je potvrđeno da je on dobio poziv, ali je tom listu objašnjeno da njemu nije važno ko su politički učesnici pregovora, već sadržaj razgovora i šta može da se postigne za srpski narod.

"Dijalog se odvija između dvojice premijera i oni odlučuju o sastavu delegacija. Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton nije uputila pisani poziv Vučiću da učestvuje u razgovorima, ali bi bila oduševljena da on dođe sa Dačićem", rekla je Maja Kocijančič, portparolka Ketrin Ešton.

Podsetimo, mediji su juče objavili da SAD i EU žele da se u narednu 8. rundu dijaloga, koja se smatra "prelomnom", uključi i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić.

Međutim, kako saznaje B92, Vučić je tražio i da tom sastanku, zakazanom za 2. april, prisustvuje i neko od ministara inostranih poslova najuticajnijih zemalja EU, poput šefova diplomatije Nemačke ili Velike Britanije, koji bi bili dodatni garant i podrška u cilju postizanja dogovora.

Juče je premijer Srbije konačno odgovarao poslanicima Skupštine Srbije o dijalogu u Briselu, a za danas je zakazana i nova sednica državnog vrha o Kosovu.

Iako se u četvrtak govorilo da će se stav Vučića o odlasku u Brisel znati u petak, iz kabineta prvog potpredsednika Vlade danas je stiglo obaveštenje da će on održati konferenciju za novinare u subotu u 11 časova u zgradi Vlade Srbije u Nemanjinoj 11.

To će, inaće, biti njegova prva zvanična konferencija za novinare u svojstvu prvog potpredsednika Vlade, od kada je stupio na dužnost.

Kako se navodi u spisu dostavljenom medijima, Vučić će govoriti o Kosovu, rezultatima borbe protiv korupcije, kao i o rezultatima rada vlade u proteklih osam meseci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

285 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: