Za upad u "policiju" ponovo na sud

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu Višeg suda koji je na tri godine zatvora osudio Blažimira Trifunovića zbog upada u policijsku stanicu na Čukarici.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.11.2012.

23:39

Default images

Blažimir Trifunović (51), bivši sudski izvršitelj iz Guče, presudom Višeg suda u Beogradu je osuđen na tri godine, ali je Apelacioni sud predmet vratio na ponovno suđenje.

Kako je objavljeno na sajtu tog suda, Trifunović je bio osuđen zbog toga što je 30. januara, u prostorijama Dežurne službe Policijske stanice na Čukarici, u stanju bitno smanjene uračunljivosti, "zatvorio, držao zatvorene i pretio policijskim službenicima" koristeći ručnu bombu i službeni pištolj sa 13 metaka.

Mediji su tada zabeležili da je Trifunović tri sata trojicu inspektora držao zatvorene u službenim prostorijama "nezadovoljan radom MUP-a", a policiji se predao nakon tročasovnog pregovaranja sa pregovaračkim timom MUP-a.

Žalbu na prvostepenu presudu uložio je viši tužilac iz Beograda.

Po nalaženju Apelacionog suda, prvostepena presuda je doneta "uz bitnu povredu odredaba krivičnog postupka budući da je Viši sud propustio da navede razloge o odlučnim činjenicama, a i oni koji su dati su nejasni, zbog čega je ukidanje prvostepene presude bilo nužno".

Apelacioni sud je produžio pritvor Blažimiru Trifunoviću do dalje odluke suda, a najduže dva meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: