Pastor za rešenje sukoba NS i BG

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor založio se danas u Novom Sadu da pokrajinska i republička vlast reše međusobni konflikt.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.10.2012.

19:35

Default images

"Izlaz za situaciju sa kojom se Vojvodina suočila nakon odluka Ustavnog suda Srbije može se naći samo političko-stručnim dogovorom na nivou pokrajinske i republičke vlasti. Jačanje i produbljavanje konfikata sigurno nikome ne može biti od pomoći", rekao je Pastor ambasadoru Grčke u Srbiji Dimostenisu Stoidisu.

Ambasador je pohvalio "kvalitetna rešenja" iz Zakona o savetima nacionalnih manjina, a Pastor je rekao da je taj zakon jedna od svetlih tačaka u zakonodavnoj praksi Srbije poslednjih godina, preneo je Pokrajinski sekretarijat za informacije.

Nacionalni saveti su najbolji odgovor za sistemsko uređenje odnosa većine i manjine, od čega zavisi i stabilnost regiona, ocenio je Pastor i ukazao da je svaki narod negde većina, a negde manjina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: