Četvrtak, 13.09.2012.

13:41

Uskoro više o ubici Meksikanke

Srpska policija privela je više osoba u Novom Sadu radi utvrđivanja identiteta i rasvetljavanja slučaja ubistva Meksikanke Selene Gracijano u Splitu.

Izvor: Tanjug

Default images

Direktor srpske policije Milorad Veljović očekuje da će policija već ujutru saopštiti identitet eventualnog ubice s Marjana.

Prema njegovim rečima, privedenima će istovremeno biti uzeti i DNK uzorci radi upoređivanja sa materijalnim dokazima.

Inače, telo ubijene Meksikanke prevezeno je danas na splitski aerodrom Resnik odale je u popodnevnim satima avionom preneto u Frankfurt, a kasnije večeras i za Meksiko.

Hrvatski mediji podsećaju da je, prema dosadašnjim nalazima, dres fudbalskog kluba Milan, nađen u blizini mesta ubistva, koji na leđnoj strani ima upisana slova REK_S, upućuje na to da bi počinilac mogao biti muškarac koji je u to vreme boravio u Splitu i vozio automobil "školda okatavija" novosadskih registarskih tablica.

Podseća se, takođe, da je tajanstveni Novosađanin s nadimkom "Reksi", koji bi splitskoj policiji mogao dati mnoge odgovore na pitanja u vezi s nestankom i ubistvom meksičke turistkinje dolazio u "Mediteranium", poznati splitski ugostiteljski objekt u vlasništvu braće Bradarića.

Policiji su o tome govorili zaposleni u tom ugostiteljskom objektu otkrivši da je takva osoba često kod njih dolazila od kraja juna do kraja avgusta.

"Ponekad ga nije bilo i po nedelju dana, a onda bi se iznenada pojavio i dolazio svaki dan, pa opet nestajao. Nikada nije bio u društvu, sedeo je sam i pio karlovačko pivo. Znao bi da popije najviše četiri i često ih je plaćao karticom, a ponekad gotovinom. Jednom je čak samo jedno pivo platio karticom", ispričali su policiji zaposleni.

Oni su naveli da je tajanstveni gost ponekad sebi davao veliku slobodu, ali i da je "neugodno mirisao, gotovo zaudaro". Njegovo ponašanje je ukazivalo da on u Splitu nije imao boravište, već da je najverovatnije spavao u automobilu.

Zaposleni su ispričali i da se najčešće presvlačio u toaletu pomenutog ugostiteljskog objekta, kao i da je na sebi najčešće imao crno-crveni dres Milana identičan onom koji je pronađen nedaleko od mesta ubistva.

Nosio je tri mobilna telefona, a ne retko je koristio tablet prikačivši se na internet restorana.

Nakon ubistva Meksikanke, 22. avgusta tajanstvenom Novosađaninu se gubi svaki trag.

Inače, ugostiteljski objekt "Mediteranium" ima videonadzor, no on neće biti od velike koristi policiji u otkrivanju mogućeg počinitelja jer je instaliran nakon jednog od najbrutalnijeg zločina u Splitu.

Od dana ubistva Meksikanke splitska policija je ispitala preko 200 ljudi od čega je njih 38 privedeno ali i pušteno nakon obavljenog razgovora - rekao je to direktor policije Vlado Dominić istakavši da su uzorci DNA i DNK počinitelja, inače prikupljeni ispod Seleninih noktiju, poslati na analizu u Meksiko, SAD, Kanadu i širom Evrope.

Podsetimo, hrvatski mediji objavili su juče da se sumnja da je muškarac koji je nosio crveni dres, koji je pronađen pored izmasakriranog tela meksičke turistkinje, Novosađanin.

Naime, prema izjavama svedoka, taj muškarac je starosti između 40 i 45 godina i tokom leta je dolazio u lokal na području Bačvice - Firula, crne je puti i kose, a visine oko 1,75 i u dobroj je telesnoj kondiciji.

Direktor policije Srbije Milorad Veljović izjavio je jutros da su kontakti policija Hrvatske i Srbije pojačani zbog indicije da je mogući ubica Meksikanke Selene Margarite Grasiano Mersedo iz Srbije.

Telo 31-godišnje Meksikanke sa tragovima nasilne smrti, s prerezanim vratom, pronađeno je 28. avgusta, dva dana nakon njenog nestanka u Splitu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

11 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

16 h

Podeli: