Požar u Crnoj Gori jenjava

Vatrene stihije u Crnoj Gori polako jenjavaju, a požari koji su još aktivni su pod kontrolom, tako da nigde ne preti opasnost po stambene objekte.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.07.2012.

10:36

Default images

I dalje je aktivan požar u kanjona Tare, čije gašenje otežava nepristupačan teren i snažan vetar.

Pojačani vetar proširio je požar koji već nekoliko dana traje u šumama na području žabljačke opštine, ali je vatrena stihija stavljena pod kontrolu i očekuje se da će uskoro biti u potpunosti lokalizovana.

Veliki požar koji već više od deset dana bukti u okolini Mojkovca takođe je pod kontrolom, ali jos uvek nije u potpunosti lokalizovan, zbog čega je i dalje u prekidu regionalni put Mojkovac-Đurđevića Tara, zbog opasnosti od odrona. Gašenje tog požara je znatno otežano, jer je u pitanju izuzetno nepristupačan teren.

Na području Podgorice trenutno nema aktivnog požara, ali se na brdu Gorica i dalje nalaze četiri vatrogasna vozila, kako bi to područje bilo potpuno pod kontrolom.

Crnogorski vatrogasci apelovali su na građane da budu pažljivi, jer velika suša i vetar potpomažu da se i najmanja vatra veoma brzo rasplamsa.
Oni su naveli da je veoma nezahvalno davati prognozu kada će vatrene stihije u potpunosti biti zaustavljene, pošto zbog vetra ponovo može doći do razbuktavanja požara.

U gašenju vatre učestvuju u protivpožarni avioni Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore, kao i dva helikoptera koja su stigla kao pomoć iz Hrvatske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: