Sukobi albanskih i srpskih učenika

U poslednjih desetak dana u opštini Kosovska Kamenica zabeležena tri sukoba između srednjoškolaca srpske i albanske nacionalnosti.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 07.06.2012.

09:35

Default images

Kako je danas prenela TV “Most” iz Zvečana, trojica učenika Srednje tehničke škole iz Kosovske Kamenice napadnuta su dok su kupovala dokručak u neposrednoj blizini albanskih srednjih škola.

Direktor srednje Tehničke škole Vojislav Veličković o ovim incidentima obavestio je i školsku upravu i Ministarstvo za Kosovo i Metohiju.

Jedan od napadnutih srpskih srednjoškolaca izjavio je da su ga bez ikakvog povoda napali vršnjaci Albanci u trenutku kada je kupovao užinu.

Odmah posle napada slučaj je prijavljen kosovskoj policiji, a po rečima regionalnog policijskog portparola Ismeta Hašanija, policijsko prisustvo oko škola posle ovih sukoba je povećano.

"U poslednjih desetak dana u opštini Kosovska Kamenica zabeležena su tri incidenta među srpskim i albanskim srednjoškolcima, zbog čega je policija pojačala prisustvo oko multietničkih škola", izjavio je Hašani.

On je agenciji Beta rekao da policjia te sukobe ne može nazvati međuetničkim.

"To nisu etnički motivisani incidenti, jer su škole multietničke i deca zajedno uče, takvu boju im ne možemo dati", kazao je Hašani i dodao da je "Kosovska Kamenica opština za primer" i da važi za jednu od sredina na Kosovu sa veoma niskom stopom međuetničkih incidenata.

On je rekao da je policiji prijavljena samo jedna svađa među decom i da je istraga u toku.

Inače, Kosovska Kamenica važi za jedan od gradova na Kosovu sa niskom stopom međuetničkih incidenata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: