Utorak, 25.10.2011.

17:47

"Ima li SNS politiku o Kosovu?"

Šef beogradskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović pozvao SNS da saopšti svoju politiku za Kosovo i Metohiju i da kaže građanima da li podržavaju barikade.

Izvor: Tanjug

Default images

"Postavlja se pitanje šta je uopšte politika SNS i Nikolića o Kosovu i Metohiji, da li uopšte imaju takvu politiku", smatra Stefanović.

"Ako je imaju, neka javnosti što pre objave tu politiku, da mi čujemo detalje njihove kosovske politike i na koji način oni misle da reše ovaj veliki problem. Neka kažu građanima da li podržavaju barikade ili ne. Neka kažu građanima koliko misle da ljudi treba da budu na barikadama i šta je izlaz iz te situacije", rekao je Stefanović Tanjugu.

On je dodao i da bi naprednjaci trebalo da kažu i šta o Kosovu pričaju na Istoku i na Zapadu, i šta tamo nude, kakva obećanja i rešenja za taj problem.

"Dakle, da mi, najzad, čujemo koja je njihova pozicija oko Kosova i da li oni uopšte imaju bilo kakav predlog oko svega toga", dodao je Stefanović.

Prema rečima Stefanovića, "vrlo je simptomatično" da Nikolić, dan pre posete predsednika opština sa severa Kosova i razgovora a predsednikom Srbije kaže kako nema nikakav kontakt s predsednicima opština, a istovremeno, daje ultimatum predsedniku Tadiću da se izjasni i da mora da obezbedi da Euleks bude statusno neutralan i da ne prevozi carinike.

Stefanović je naveo da je sutradan isti zahtev dobijen od predsednika opštine iz Kosovske Mitrovice (Krstimir Pantić iz SNS,) "koji upadljivo izbegava sastanke sa državnim vrhom i ne dolazi čak ni na sastanke drugih predsednika opština.

Prema njegovim rečima, to je zato što je instruiran od svoje stranačke centrale.

"Ako se varam, neka me demantuju", dodao je Stefanović.

Šef beogradskog pregovaračkog tima je rekao i da bi, "umesto što se bave objašnjavanjem toga koji biznismen radi legalno, a koji ne radi legalno na severu Kosmeta, bilo dobro da (SNS) narodu i građanima otkriju svoju kosovsku politiku, ako je imaju".

Stefanović je, putem video linka, razgovarao sa Evropskim posrednikom u dijalogu Robert Kuperom o rešenju problema administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak.

"Detaljno smo razgovarali o regulisanju problema Jarinje i Brnjak. Dodatno su nam se približili stavovi i stvar se kreće u vrlo pozitivnom pravcu", rekao je Stefanović Tanjugu.

Prema njegovim rečima, moguće je ostvariti održivo i realno rešenje.

Time se, dodao je Stefanović, otvara mogućnost da se što pre nastavi dijalog s Prištinom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: