Ilić: Razgovori "dok ne bude kasno"

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić pozvao vlasti da prihvate razgovor sa opozicionim strankama, "dok ne bude kasno“.

Izvor: B92

Utorak, 08.02.2011.

14:55

Default images

On je rekao da Vlada Srbije treba ozbiljno da razmotri zahteve opozicije, među kojima je i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

"Teško je iskontrolisati kada se digne kuka i motika, a u Srbiji je mnogo nezadovoljnih", rekao je lider NS na konferenciji za novinare.

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić je dodao da vladajuća koalicija "ima primere širom sveta kako su prošli oni koji su se bahato ponašali i nisu želeli da raspišu izbore".

"Vlada treba da se uozbilji i razmotri zahteve opozicije dok ne bude kasno. Ne želimo nerede u Srbiji, niti da dođemo na vlast nedemokratskim putem, samo želimo izbore", kazao je Ilić.

Ilić je ponovio da su potrebni vanredni parlamentarni izbori, jer je situacija na svim poljima loša - od privrede, zdravstva, prosvete, policije do pravosuđa, koje, kako je rekao, vodi "politički proces protiv bivšeg direktora 'Železnica' Milanka Šarančića, a nema optužnica za Sartid, Zagrebačku banku, Nuba invest...".

On je kazao da NS jeste za to da se pravda istera do kraja, ali da bi vladajuća koalicija prvo trebalo da "očisti svoju avliju" i optužio ministra za životnu sredinu i prostorno planiranje Olivera Dulića da je bez tendera firmi "Nuba invest" dao izgradnju telekomunikacione optičke mreže duž puteva u Srbiji.

Ilić je upitao kako je taj posao mogla da dobije firma koja nije imala radnu dozvolu za bavljenje telekomunikacijama, direktora, ni ovlašćeno lice, kao i da li je postojala saglasnost Agencije za telekomunikacije, EPS-a, Puteva Srbije...

"Kako je Dulić smeo to da uradi i ko je taj ko će da ga štiti?", upitao je Ilić i pozvao Tužilaštvo da "utvrdi na koji način posluju firme ministra Dulića".

Sa DSS izvanredni i prijateljski odnosi

Ilić je rekao da su njegovi odnosi sa DSS i pored učešća na mitingu SNS i dalje "izvanredni i prijateljski".

"Moji odnosi sa njima su izvanredni, drago mi je da njihovi ljudi masovno dolaze da razgovaraju i tu su sa nama. Odnosi su odlični, nemam nikakav problem sa njima, oni su moji prijatelji i uvek će ostati", rekao je Ilić i dodao da, ako i postoji drugačije mišljenje, to ne znači da i dalje ne mogu da budu prijatelji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: