Osumnjičen za zlostavljanje deteta

Pedestjednogodišnji N.D. iz Arilja osumnjičen je da je polno zlostavljao šestogodišnju unuku njegove nevenčane supruge.

Izvor: B92

Petak, 03.12.2010.

19:26

Default images

Policija u Arilju podnela je krivičnu prijavu i odredila meru zadržavanja od 48 časova protiv N.D. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje nad maloletnim detetom.

N.D. je osumnjičen da je u drugoj polovini oktobra polno zlostavljao šestogodišnju unuku njegove nevenčane supruge.

Koristeći odsustvo nevenčane supruge, N.D. star 51 godinu iz Arilja, izršio je krivično delo nedozvoljene polne radnje nad njenom šestogodišnjom unukom.

Kako je ova devojčica smeštena u hraniteljsku porodicu, ona je ljudima koji se o njoj staraju ispričala šta se dogodilo u kući njene biološke babe, polovinom oktobra.

”Zaključila sam, znači, da je radio neke radnje nad njom. Kad sam to čula, obavestila sam Centar za socijalni rad, koji su došli”, kaže hraniteljka devojčice.

“Rekla je da ne kažem teta Bilji, to je socijalna radnica iz Centra, da ne kažem i njoj. Međutim, ja sam joj objasnila da to moramo da kažemo teta Bilji, mora i ona da zna, neću nikom reći. To mora i ona da zna, da i njoj ispričaš isto kao i meni”, navodi ona.

“Ona je to ponovila, istu priču i onda smo rešili da moramo da je vodimo kod ginekologa, da se dete pregleda, da vidimo dokle je išao sa tim radnjama“, objašnjava hraniteljka.

Centar za socijalni rad u Arilju doneo je još ranije rešenje, za koje je i njena majka dala saglasnost, pa je dete zbrinuto u hraniteljsku porodicu, jer majka nije mogla da odgovori ni u vaspitnom, ni u materiijalnom smislu potrebama deteta.

Iako je povremeno provodila vreme sa majkom, niko nije mogao pretpostaviti da će nevenčani suprug njene majke N.S. koristiti dete da zadovolji svoje seksualne porive.

Direktorka Centra za socijalni rad u Arilju Vukana Savović kaže da dečje priče uvek treba pažljivo slušati.

”Svaku dečiju priču treba uzeti za ozbiljno. I najveći problem što mnogi slučajevi ostaju neotkriveni je upravo u tome što se ne veruje deci. Kaže, deca maštaju, imaju bujnu maštu, gledaju mnogo televiziju, dostupan im internet ... Znači, treba uzeti za ozbiljno i verovati u priču deci“, kaže ona.

Policija u Arilju donela je protiv N.D. meru 48 sati zadržavanja, a osumnjičeni N.D. priveden je i na prvo saslušanje pred istražnog sudiju Osnovnog suda u Požegi.

“Zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje, za koje je krivično delo zaprećena kazna do 5 godina zatvora. Danas sam osumnjičenom i odredio i pritvor“, kaže vršilac funkcije predsednik Osnovnog suda u Požegi Ljubinko Petrović.

Sudski postupak rasvetliće sve okolnosti ovog događaja. Hranitelji se nadaju da devojčica neće imati traume, ali veruju i da će sud doneti maksimalnu kaznu čoveku čija je meta za zadovoljenje seksualnih poriva bila šestogodišnja devojčica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: