DS: Rezolucija je veliki uspeh

DS smatra da je zajednički nastup Srbije i EU veliki uspeh koji omogućava da se očuva evropski put i nastavi borba za suverinitet. Opozicija, sem LDP, kritična.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.09.2010.

18:36

Default images

Ovakva politika dobila je apsolutnu podršku građana i ovakav ishod u UN odgovara očekivanjima da u saradnji sa svetom rešavamo nacionalne ciljeve, navodi DS.

I dok čitav svet pozdravlja ovakvu politiku Srbije, neke stranke zaboravljajući šta su same do juče govorilile kritikuju dogovor Srbije i EU, saopštila je DS.

"Stoga podsećamo Tomislava Nikolića koji je izjavio da će prvi čestitati predsedniku Tadiću ako postigne kompromis sa EU da to učini. Nakon beskrajnih licemernih tirada novoevropejaca iz SNS koji su bombardovali javnost pričama o neophodnosti kompromisa sa EU , danas kad je on postignut oni se vraćaju na retoriku iz devedesetih kada su matrali da treba nastaviti oružani rat za Kosovo i Metohiju bez obzira na cenu", navodi Demokratska stranka.

"To samo dokazuje da SNS ne samo da nema program, nego nema ni politiku, ni politički kompas. Šansu da predvode jednu državu i jedan narod imaju samo oni koji sa dostojanstvom čuvaju nacionalne interese, ne žrtvujući budućnost generacija koje dolaze. Zato oni koji danas predvode opoziciju tu šansu nikada neće imati jer nacionalne ciljeve vide kao šansu za prazno politikanstvo, prepucavanje i obmane", navodi najjača stranka vladajuće koalicije.

Naprednjaci, narodnjaci i radikali: Debakl

Srpska napredna stranka je saopštila da je čvrsto opredeljena za evropski put Srbije, i dodala da ne prihvata bahato ponašanje režima u Srbiji, koji se, kako ocenjuje, lažima i skrivajući se iza leđa EU, osiono odnosi prema Srbiji.

SNS ocenjuje da je u pitanju debakl državne politike i ističe da legitimitet vlasti posle ovoga treba proveriti na izborima.

Naprednjaci traže odgovornost za one koji su insistirali na mišljenju Međunarodnog suda pravde kao i za to što su građani dve godine obmanjivani lažima da se očekuje srpska pobeda.

SNS ističe da Srbija nije trebalo da preda novi predlog rezolucije, jer on ne obezbeđuje nijedan vitalni nacionalni interes, a odgovara onima koji su izvršili secesiju Kosova.

I u SRS i u Novoj Srbiji oštro kritikuju podnošenje izmenjene rezolucije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: