Četvrtak, 09.09.2010.

18:36

DS: Rezolucija je veliki uspeh

DS smatra da je zajednički nastup Srbije i EU veliki uspeh koji omogućava da se očuva evropski put i nastavi borba za suverinitet. Opozicija, sem LDP, kritična.

Izvor: B92

DS: Rezolucija je veliki uspeh IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

Marina

pre 13 godina

...se očuva evropski put i nastavi borba za suverinitet"...
Dok se nije ništa znalo o izmijenjenom tekstu rezolucije, dok se samo nagađalo da Srbija prelazi svoje crvene linije, dopuštam da je retorika DS mogla biti kao gore: put u EU i Kosovo. Ali danas , kad je svima sve jasno, pitam se otkuda DS, Tadiću i Jeremiću obraz i dalje govoriti o propaloj tezi I EU i Kosovo kad su sami potpisali implicitno prihvaćanje Kosova kroz prihvaćanje dijaloga s kosovskim vlastima, i to istim onim koji su im do jučer bili "lažni, privremeni.."? Kome to danas mažu oči svojim izjavama? Pa građani su, sudeći po komentarima, već sve shvatili.

iii

pre 13 godina

BBC kaze: "the adoption of the UN resolution means Serbia has in effect given up its diplomatic fight for Kosovo."
(Prihvatanje UN rezolucije znaci da je Srbija efektivno odustala od diplomatske borbe za Kosovo)

Realko

pre 13 godina

Kad bi se Sloba sad kandidovo za predsednika ne bi me iznenadilo da pobedi kad vidim komentare na b92.

Prema vecini ovde, mi ne treba da se slozimo sa EU i svetom. Treba da kazemo ne zapadu kao sto je Sloba rekao. Ne treba nam evropska unija. Zivecemo zauvek ponosni sa Kosovom na kome se u REALNOSTI nalazi 95% Albanaca, strana vojska i policija koju bog ne moze da izbaci.

I istina je sto DS kaze. Tomislav Nikolic zvani Toma je 60 miliona puta rekao da je SNS okrenut ka EU, da zeli da saradjuje sa EU, da zeli da EU pomogne Srbiji u resavanju Kosovskih pitanja. I sad kad ta EU o kojoj Nikolic toliko prica daje predlog dobijamo negativne kritike SNSa?! Pa mislim stvarno, ima li ovo veze s mozgom?

UruRuck

pre 13 godina

Pobeda?
Evo kako tu "pobedu" vide u svetu :
Srbija povukla svoje protivljenje nesavisnom Kosovu pred UN - Sydney Morning Herald
EU ubedila Srbiju da razvodni svoju rezoluciju - Deutsche Welle
Srbija omeksala svoj stav o Kosovu - Irish Times
Srbija se pognula pred EU, omeksala stav o Kosovu - Reuters Canada
Srbija odustala od preispitivanja kosovske nezavisnosti pred UN - The Guardian
Srbija odustala od suprostavljanja Kosovskoj nezavisnosti - The Press Association

Doduse, DS , SPS , SPO i LDP znaju bolje od ostatka planete.

Milan

pre 13 godina

Ovde treba razdvojiti dve stvari:
-rezulicaja jeste uspeh, daleko je od idealnog, ali to je najrazumnije rešenje do kog se, posle svega, moglo doći;
-politika Vuka Jeremića je doživela totalni debakl, vodio je inadžijsku politiku kao da mu je predsednik Milošević, spiskao ogroman novac sprovodeći tu istu politiku, i na kraju je od svega toga ostala samo šteta. Kao šlag na tortu, dobio je šamar, da ne kažem nokaut, pred Međunarodnim Sudom Pravde. Predsednik Tadić je, praktično, na kraju morao da vadi kestenje iz vatre.
Dobro je što je rezolucija dogovorena, smeniti Vuka Jeremića.

Alex

pre 13 godina

Vuk Jeremic je zaista sve vreme sprovodio samo Tadicevu politiku po pitanju Kosova i nezavisnosti. Uostalom, sam je Tadic to javno rekao u Skupstini u svom obracanju poslanicima. Vidim, da je DS resila da podvuce liniju i da otpise gubitke. Tako ce do sada najbolji srpski diplomata, koji je najbolje moguce sprovodio sumanutu politku nemoguceg koju mu je naredio Big Brother Tadic vidim ja, da strada kao kolateralna steta DS-ovog krajnjeg cilja - gole pljacke nacionalnog bogatstva drzave pod maskom borbe za Kosovo. Jeremicu, svaka cast, pokazao si da si sposoban da sprovodis zadate zadatke, ali nadam se da ces podneti ostavku pre pocetka skupstine UN, i tako izblamirati one koji su te pustili niz vodu. Car je ZAISTA go.

Ogledalo

pre 13 godina

Sve dotle, dok ne priznamo da je politika koja je vodjena poslednjih dvadeset godina dozivela poraz, necemo se maci ni korak napred. Sta fali Nemcima i Japancima sto su do nogu potuceni u drugom svetskom ratu, pa su prionuli na posao i postali najjace svetske ekonimije. Ali nije im palo na pamet da od poraza prave pobedu. Onaj ko smogne snage da se suoci sa problemom, on ce ga i resiti!

Stevan

pre 13 godina

Posto sam se salatko nasmejao novom kontigentu gluposti kojima nas je pocastila DS pozeleh da nesto i napisem na ovu temu, a onda shvatih da neke stvari uopste ne zasluzuju komentar. Mozda samo jednu recenicu: Mogu li naknadno da potpisem onaj Tomin zahtev za izbore?

Mario Bros

pre 13 godina

"Stoga podsećamo Tomislava Nikolića koji je izjavio da će prvi čestitati predsedniku Tadiću ako postigne kompromis sa EU da to učini"

E koja gnusna kaž. Da nisam sam video na vestima video-klip u kome Nikolić kaže da će čestitati ako se usvoji NE IZMENJENA rezolucija, mogao bih poverovati u ovo što DS servira.

Sećam se i kod Olje Bećković poslednjeg Utiska Nedelje, gde Jeremić govori tačno šta mora da ostane u rezoluciji da bi bila u našem interesu i koje su crvene linije. Rekao je da mora pisati da je jednostrana secesija ne prihvatljiva, i da mora pisati da se strane pozivaju na razgovor i o statusu. Reako je i da od toga nikako nećemo odustati i da ako to ne može da se prihvati da ostane, da ćemo ići na glasanje sa našom rezolucijom ne izmenjenom.

Oba su izbačena. Kakav onda veliki uspeh se spominje? Dve godine se priča o pobedi na sudu, pa kada smo izgubii, onda su pričali sačekajte septembar i sednicu UN. Evo i septembar došao, veče pred glasanje sve živo izbacili i promenili i to tačno kako im je traženo i naređeno, i sada nama pričaju da je to uspeh?

Na izborima ćete doživeti isto veliki "uspeh", jer će vas građani za ovo a pre svega za ekonomiju pošteno oceniti.

MUKNAVI

pre 13 godina

Dvadeset i kusur godina putujemo mi iz velikog uspeha prema jos vecem. Rasprodajemo Dedovinu, zaduzujemo i Praunuke, menjamo redovno kurte sa murtama, prihvatamo evropske obicajne zakone i njihove navike a svoje proglasavamo za anahrone, kezimo se, "elita", i umiljavamo sada jednima pa drugima, svadjamo se, ratujemo i tucemo se medju sobom ko blesavi.. i otkud sada.. batrgamo se blizu dna?! Hm.. cek` dok dodje i prodje ova zima.. na mnogo toga, dobit cemo odgovore od kurta i murta, koji ce Boga mi.. kooonacnooo nagrabusiti do daske, za sve sto su Gradjanima i Srpskoj drzavi uradili zbog svoje pohlepe, sujete i zelje da oni vladaju i odlucuju, a drugi da to krvavo placaju i trpe dok se ne ubiju, ili pomru od muke, il se razbeze po svetu.

dole.....

pre 13 godina

Uspeh bi bio da ste mnogo ranije prihvatili to što su od nas tražili, ovako je Jeremić potrošio sav kerozin u Srbiji a kerozin nije džabe. Kosovo će uvek biti tu gde je, a uspeh će doći kada na vašem mestu budu bili mlađi, pametniji, obrazovaniji i najvažnije neki novi pošteni ljudi, tada će u Srbiji biti i uspeha, sa vama teško..

Српски интелектуалац

pre 13 godina

Време је да демократска странка сиђе са власти. Овај спољнополитички пораз је последња кап која је превршила чашу. Маркетинг ДС поново покушава да заменом теза очигледан пораз претвори у велики политички успех.Интелектуалци у Србији су разочарани.Морамо да створимо елиту која ће ову земљу одвести у просперитет и прогрес. Прва степеница су неопходни ванредни парламентарни и председнички избори. Боље они него нови 5. октобар.

miljan

pre 13 godina

Rezolucija je veliki neuspeh počev od savetodavnog mišljenja međunarodnog suda pravde,pa preko usaglašavanja stavova u narodnoj skupštini Srbije i izglasavanja rezolucije o Kosovu.Višemesečno kontriranje čitavom svetu, trošenje budžetskih sredstava, vremena, i da bi dan pred zasedanje generalne skupštine UN-a prihvatili ono što nam je ponuđeno pre godinu dana. Ta rezolucija je sve, samo nije uspeh. Uspeh je nešto gospodo političari što se od vas ne dobija, jer ste mahom neuspešni za svoj narod i državu.

deutschwaffle

pre 13 godina

Veliki uspeh? Kako ide ona Diznijeva prica, zamenio kravu na pijaci za tri carobna zrna pasulja. Sada lepo posadite ta carobna zrna pa kad vam za 10-15god izraste sve do oblaka tamo cete naci EU. Zar bajka nije lepsa od kapitulacije? Junak od izdajnika? Ali ovde se slazem sa DS, Toma ne moze cas da bude junak cas izdajica. Tadic barem ima kompas i on ide suprotno od Kosova, gore ka EU.

aca?

pre 13 godina

Dajte više završite s tim kosovom ionako nam nikad ništa dobro nije došlo s Kosova, Kosovo je samo izgovor za nenamensko trošenje para, korupciju, razne dodatke i pomoći i sve ostale malverzacije i zloupotrebe državnog budžeta.

(Vlast)a

pre 13 godina

Cini mi se, na zalost, podjednako uspesno i istinito kao i pobeda SPS-a nad NATO-paktom 1999. Nije ni poraz, nego realan odnos snaga, ali sa time ne mozete da poboljsate svoj katastrofalan rejting. Sad ne pomaze ni smena Jeremica, razduzivanje drugova sa raznih dobro placenih mesta. Potreban je rudarski rad, strucan i posten, a za tako nesto vi niste sposobni.
To ne znaci da mislim da opozicija nesto nudi-naprotiv! U ovoj zemlji se niko posten, sposoban i vredan ne bavi politikom.

Dejan

pre 13 godina

Uspeh? U cemu? U potpisivanju onoga sto su vam rekli da treba da potpisete?
Bravo. Uspeli ste da se potpisete. Cestitam.
Mi smo se Slobi smejali kad je svoje poraze proglasavao za pobede, a kako vidim ni ovi nisu daleko odmakli.

promene 2010

pre 13 godina

Rezolucija je veliki neuspeh,i kako vas nije sramota da uspehom smatrate nešto što ste samo dan pred sastanak generalne skupštine UN-a promenili i prilagodili više tuđim nego sopstvenim interesima.Ko vam je dao to pravo,narodna skupština nije.

cuti, ne pricaj...

pre 13 godina

Ma kakav uspeh ne pricajte kojestarije. Kao decicu ih odveli za ruku i rekli gde da potpisu. A tek ovim umivenim slobodnim radikalima je pametnije da cute. Kakve su oni tek debakle priredjivali.

Nenad, Skopje

pre 13 godina

Aj, demokrate sto vas napadaju narodnjaci i naprednjaci, ali kako cete protiv sopstvenih glasaca i simpatizera, koji su takodje razocarani i prevareni od ovog poteza sa rezolucijom. Dobicete racun za ovaj poteg na sledecim izborima-sto pre, to bolje po vama, jer cete sa manjom razlikom da izgubote.

Branislav

pre 13 godina

Ova rezolucija je bas to - debakl i kapitulacija! Nisam ni slutio da cu se sluziti dss-ovskim terminima, ali ovaj put su pogodili do kraja! Od svih principa se odustalo. Zbog cega se vodila onolika diplomatska akcija, koliko para je potroseno na putovanja? Zbog cega? Da bi se rezolucija usvojila aklamacijom?? Bas kao Miloseviceva politika koja je ratovala sa celim svetom 78 dana da bi na kraju potpisala i ono sto nije morala! Samo sto se ovde ratovalo diplomatijom. Amaterska politika koja ce, nadam se sto vise, kostati DS na sledecim izborima!

RakaR

pre 13 godina

Majko mila, pa DS se umesto drzavom i ekonomijom bavi samo SNSom... Pa sta radite ljudi, ostavite se politikanstva i pocnite da se bavite ozbiljnom politikom, pet do 12 vam je...

Nostradamus

pre 13 godina

Ovo zaista jeste uspeh, meni izgleda kao dosta dobro izbalansiran kompromis. Pri ocenjivanju od 1 do 5, Vladi bih dao ocenu 4 za spoljnu politiku, ali za eknonomiju -11!

igorpl

pre 13 godina

Rezolucija niočemu!, Rezolucija o onom što odavno nije naše.Pa to samo mi možemo. Dosta više o toj rezoluciji. E moj glupi narode ko zan šta će da ispliva ispod ovih dva meseca medijske torture o nekoj rezoluciji. Ko zna ko se u međuvremenu debelo okoristio.

PeraBG

pre 13 godina

Bio jednom jedan Slobica koji je, kada mu nista vise nije ostalo, poceo da otvara svaki novi kilometar asfaltiranog seoskog puta, a na kraju je tvrdio da je pobedio Nato.

Običan građanin

pre 13 godina

Kakav bre uspeh?
Jeste li vi normalni? Pa ceo svet vam se čudi, samo vam se Albanci raduju.
Uspehom vi smatrate to što vam neko drugi nametne mišljenje kao da je vaše?
Vi ste sramota srpskog naroda!
Uuuuuaaaaaaa !!!

himalajac

pre 13 godina

Kakav kompromis,kakvo cestitanje????
Rezoluciju kao da su pisali albanci,a vi se ne stidite da pricate o uspehu.
stidite se i znajte da vam je dosao kraj

Nenad, Skopje

pre 13 godina

Aj, demokrate sto vas napadaju narodnjaci i naprednjaci, ali kako cete protiv sopstvenih glasaca i simpatizera, koji su takodje razocarani i prevareni od ovog poteza sa rezolucijom. Dobicete racun za ovaj poteg na sledecim izborima-sto pre, to bolje po vama, jer cete sa manjom razlikom da izgubote.

cuti, ne pricaj...

pre 13 godina

Ma kakav uspeh ne pricajte kojestarije. Kao decicu ih odveli za ruku i rekli gde da potpisu. A tek ovim umivenim slobodnim radikalima je pametnije da cute. Kakve su oni tek debakle priredjivali.

himalajac

pre 13 godina

Kakav kompromis,kakvo cestitanje????
Rezoluciju kao da su pisali albanci,a vi se ne stidite da pricate o uspehu.
stidite se i znajte da vam je dosao kraj

UruRuck

pre 13 godina

Pobeda?
Evo kako tu "pobedu" vide u svetu :
Srbija povukla svoje protivljenje nesavisnom Kosovu pred UN - Sydney Morning Herald
EU ubedila Srbiju da razvodni svoju rezoluciju - Deutsche Welle
Srbija omeksala svoj stav o Kosovu - Irish Times
Srbija se pognula pred EU, omeksala stav o Kosovu - Reuters Canada
Srbija odustala od preispitivanja kosovske nezavisnosti pred UN - The Guardian
Srbija odustala od suprostavljanja Kosovskoj nezavisnosti - The Press Association

Doduse, DS , SPS , SPO i LDP znaju bolje od ostatka planete.

promene 2010

pre 13 godina

Rezolucija je veliki neuspeh,i kako vas nije sramota da uspehom smatrate nešto što ste samo dan pred sastanak generalne skupštine UN-a promenili i prilagodili više tuđim nego sopstvenim interesima.Ko vam je dao to pravo,narodna skupština nije.

Običan građanin

pre 13 godina

Kakav bre uspeh?
Jeste li vi normalni? Pa ceo svet vam se čudi, samo vam se Albanci raduju.
Uspehom vi smatrate to što vam neko drugi nametne mišljenje kao da je vaše?
Vi ste sramota srpskog naroda!
Uuuuuaaaaaaa !!!

Branislav

pre 13 godina

Ova rezolucija je bas to - debakl i kapitulacija! Nisam ni slutio da cu se sluziti dss-ovskim terminima, ali ovaj put su pogodili do kraja! Od svih principa se odustalo. Zbog cega se vodila onolika diplomatska akcija, koliko para je potroseno na putovanja? Zbog cega? Da bi se rezolucija usvojila aklamacijom?? Bas kao Miloseviceva politika koja je ratovala sa celim svetom 78 dana da bi na kraju potpisala i ono sto nije morala! Samo sto se ovde ratovalo diplomatijom. Amaterska politika koja ce, nadam se sto vise, kostati DS na sledecim izborima!

Српски интелектуалац

pre 13 godina

Време је да демократска странка сиђе са власти. Овај спољнополитички пораз је последња кап која је превршила чашу. Маркетинг ДС поново покушава да заменом теза очигледан пораз претвори у велики политички успех.Интелектуалци у Србији су разочарани.Морамо да створимо елиту која ће ову земљу одвести у просперитет и прогрес. Прва степеница су неопходни ванредни парламентарни и председнички избори. Боље они него нови 5. октобар.

Dejan

pre 13 godina

Uspeh? U cemu? U potpisivanju onoga sto su vam rekli da treba da potpisete?
Bravo. Uspeli ste da se potpisete. Cestitam.
Mi smo se Slobi smejali kad je svoje poraze proglasavao za pobede, a kako vidim ni ovi nisu daleko odmakli.

PeraBG

pre 13 godina

Bio jednom jedan Slobica koji je, kada mu nista vise nije ostalo, poceo da otvara svaki novi kilometar asfaltiranog seoskog puta, a na kraju je tvrdio da je pobedio Nato.

(Vlast)a

pre 13 godina

Cini mi se, na zalost, podjednako uspesno i istinito kao i pobeda SPS-a nad NATO-paktom 1999. Nije ni poraz, nego realan odnos snaga, ali sa time ne mozete da poboljsate svoj katastrofalan rejting. Sad ne pomaze ni smena Jeremica, razduzivanje drugova sa raznih dobro placenih mesta. Potreban je rudarski rad, strucan i posten, a za tako nesto vi niste sposobni.
To ne znaci da mislim da opozicija nesto nudi-naprotiv! U ovoj zemlji se niko posten, sposoban i vredan ne bavi politikom.

RakaR

pre 13 godina

Majko mila, pa DS se umesto drzavom i ekonomijom bavi samo SNSom... Pa sta radite ljudi, ostavite se politikanstva i pocnite da se bavite ozbiljnom politikom, pet do 12 vam je...

deutschwaffle

pre 13 godina

Veliki uspeh? Kako ide ona Diznijeva prica, zamenio kravu na pijaci za tri carobna zrna pasulja. Sada lepo posadite ta carobna zrna pa kad vam za 10-15god izraste sve do oblaka tamo cete naci EU. Zar bajka nije lepsa od kapitulacije? Junak od izdajnika? Ali ovde se slazem sa DS, Toma ne moze cas da bude junak cas izdajica. Tadic barem ima kompas i on ide suprotno od Kosova, gore ka EU.

Mario Bros

pre 13 godina

"Stoga podsećamo Tomislava Nikolića koji je izjavio da će prvi čestitati predsedniku Tadiću ako postigne kompromis sa EU da to učini"

E koja gnusna kaž. Da nisam sam video na vestima video-klip u kome Nikolić kaže da će čestitati ako se usvoji NE IZMENJENA rezolucija, mogao bih poverovati u ovo što DS servira.

Sećam se i kod Olje Bećković poslednjeg Utiska Nedelje, gde Jeremić govori tačno šta mora da ostane u rezoluciji da bi bila u našem interesu i koje su crvene linije. Rekao je da mora pisati da je jednostrana secesija ne prihvatljiva, i da mora pisati da se strane pozivaju na razgovor i o statusu. Reako je i da od toga nikako nećemo odustati i da ako to ne može da se prihvati da ostane, da ćemo ići na glasanje sa našom rezolucijom ne izmenjenom.

Oba su izbačena. Kakav onda veliki uspeh se spominje? Dve godine se priča o pobedi na sudu, pa kada smo izgubii, onda su pričali sačekajte septembar i sednicu UN. Evo i septembar došao, veče pred glasanje sve živo izbacili i promenili i to tačno kako im je traženo i naređeno, i sada nama pričaju da je to uspeh?

Na izborima ćete doživeti isto veliki "uspeh", jer će vas građani za ovo a pre svega za ekonomiju pošteno oceniti.

aca?

pre 13 godina

Dajte više završite s tim kosovom ionako nam nikad ništa dobro nije došlo s Kosova, Kosovo je samo izgovor za nenamensko trošenje para, korupciju, razne dodatke i pomoći i sve ostale malverzacije i zloupotrebe državnog budžeta.

dole.....

pre 13 godina

Uspeh bi bio da ste mnogo ranije prihvatili to što su od nas tražili, ovako je Jeremić potrošio sav kerozin u Srbiji a kerozin nije džabe. Kosovo će uvek biti tu gde je, a uspeh će doći kada na vašem mestu budu bili mlađi, pametniji, obrazovaniji i najvažnije neki novi pošteni ljudi, tada će u Srbiji biti i uspeha, sa vama teško..

miljan

pre 13 godina

Rezolucija je veliki neuspeh počev od savetodavnog mišljenja međunarodnog suda pravde,pa preko usaglašavanja stavova u narodnoj skupštini Srbije i izglasavanja rezolucije o Kosovu.Višemesečno kontriranje čitavom svetu, trošenje budžetskih sredstava, vremena, i da bi dan pred zasedanje generalne skupštine UN-a prihvatili ono što nam je ponuđeno pre godinu dana. Ta rezolucija je sve, samo nije uspeh. Uspeh je nešto gospodo političari što se od vas ne dobija, jer ste mahom neuspešni za svoj narod i državu.

Ogledalo

pre 13 godina

Sve dotle, dok ne priznamo da je politika koja je vodjena poslednjih dvadeset godina dozivela poraz, necemo se maci ni korak napred. Sta fali Nemcima i Japancima sto su do nogu potuceni u drugom svetskom ratu, pa su prionuli na posao i postali najjace svetske ekonimije. Ali nije im palo na pamet da od poraza prave pobedu. Onaj ko smogne snage da se suoci sa problemom, on ce ga i resiti!

MUKNAVI

pre 13 godina

Dvadeset i kusur godina putujemo mi iz velikog uspeha prema jos vecem. Rasprodajemo Dedovinu, zaduzujemo i Praunuke, menjamo redovno kurte sa murtama, prihvatamo evropske obicajne zakone i njihove navike a svoje proglasavamo za anahrone, kezimo se, "elita", i umiljavamo sada jednima pa drugima, svadjamo se, ratujemo i tucemo se medju sobom ko blesavi.. i otkud sada.. batrgamo se blizu dna?! Hm.. cek` dok dodje i prodje ova zima.. na mnogo toga, dobit cemo odgovore od kurta i murta, koji ce Boga mi.. kooonacnooo nagrabusiti do daske, za sve sto su Gradjanima i Srpskoj drzavi uradili zbog svoje pohlepe, sujete i zelje da oni vladaju i odlucuju, a drugi da to krvavo placaju i trpe dok se ne ubiju, ili pomru od muke, il se razbeze po svetu.

igorpl

pre 13 godina

Rezolucija niočemu!, Rezolucija o onom što odavno nije naše.Pa to samo mi možemo. Dosta više o toj rezoluciji. E moj glupi narode ko zan šta će da ispliva ispod ovih dva meseca medijske torture o nekoj rezoluciji. Ko zna ko se u međuvremenu debelo okoristio.

Alex

pre 13 godina

Vuk Jeremic je zaista sve vreme sprovodio samo Tadicevu politiku po pitanju Kosova i nezavisnosti. Uostalom, sam je Tadic to javno rekao u Skupstini u svom obracanju poslanicima. Vidim, da je DS resila da podvuce liniju i da otpise gubitke. Tako ce do sada najbolji srpski diplomata, koji je najbolje moguce sprovodio sumanutu politku nemoguceg koju mu je naredio Big Brother Tadic vidim ja, da strada kao kolateralna steta DS-ovog krajnjeg cilja - gole pljacke nacionalnog bogatstva drzave pod maskom borbe za Kosovo. Jeremicu, svaka cast, pokazao si da si sposoban da sprovodis zadate zadatke, ali nadam se da ces podneti ostavku pre pocetka skupstine UN, i tako izblamirati one koji su te pustili niz vodu. Car je ZAISTA go.

Stevan

pre 13 godina

Posto sam se salatko nasmejao novom kontigentu gluposti kojima nas je pocastila DS pozeleh da nesto i napisem na ovu temu, a onda shvatih da neke stvari uopste ne zasluzuju komentar. Mozda samo jednu recenicu: Mogu li naknadno da potpisem onaj Tomin zahtev za izbore?

Milan

pre 13 godina

Ovde treba razdvojiti dve stvari:
-rezulicaja jeste uspeh, daleko je od idealnog, ali to je najrazumnije rešenje do kog se, posle svega, moglo doći;
-politika Vuka Jeremića je doživela totalni debakl, vodio je inadžijsku politiku kao da mu je predsednik Milošević, spiskao ogroman novac sprovodeći tu istu politiku, i na kraju je od svega toga ostala samo šteta. Kao šlag na tortu, dobio je šamar, da ne kažem nokaut, pred Međunarodnim Sudom Pravde. Predsednik Tadić je, praktično, na kraju morao da vadi kestenje iz vatre.
Dobro je što je rezolucija dogovorena, smeniti Vuka Jeremića.

Nostradamus

pre 13 godina

Ovo zaista jeste uspeh, meni izgleda kao dosta dobro izbalansiran kompromis. Pri ocenjivanju od 1 do 5, Vladi bih dao ocenu 4 za spoljnu politiku, ali za eknonomiju -11!

Realko

pre 13 godina

Kad bi se Sloba sad kandidovo za predsednika ne bi me iznenadilo da pobedi kad vidim komentare na b92.

Prema vecini ovde, mi ne treba da se slozimo sa EU i svetom. Treba da kazemo ne zapadu kao sto je Sloba rekao. Ne treba nam evropska unija. Zivecemo zauvek ponosni sa Kosovom na kome se u REALNOSTI nalazi 95% Albanaca, strana vojska i policija koju bog ne moze da izbaci.

I istina je sto DS kaze. Tomislav Nikolic zvani Toma je 60 miliona puta rekao da je SNS okrenut ka EU, da zeli da saradjuje sa EU, da zeli da EU pomogne Srbiji u resavanju Kosovskih pitanja. I sad kad ta EU o kojoj Nikolic toliko prica daje predlog dobijamo negativne kritike SNSa?! Pa mislim stvarno, ima li ovo veze s mozgom?

iii

pre 13 godina

BBC kaze: "the adoption of the UN resolution means Serbia has in effect given up its diplomatic fight for Kosovo."
(Prihvatanje UN rezolucije znaci da je Srbija efektivno odustala od diplomatske borbe za Kosovo)

Marina

pre 13 godina

...se očuva evropski put i nastavi borba za suverinitet"...
Dok se nije ništa znalo o izmijenjenom tekstu rezolucije, dok se samo nagađalo da Srbija prelazi svoje crvene linije, dopuštam da je retorika DS mogla biti kao gore: put u EU i Kosovo. Ali danas , kad je svima sve jasno, pitam se otkuda DS, Tadiću i Jeremiću obraz i dalje govoriti o propaloj tezi I EU i Kosovo kad su sami potpisali implicitno prihvaćanje Kosova kroz prihvaćanje dijaloga s kosovskim vlastima, i to istim onim koji su im do jučer bili "lažni, privremeni.."? Kome to danas mažu oči svojim izjavama? Pa građani su, sudeći po komentarima, već sve shvatili.

Nostradamus

pre 13 godina

Ovo zaista jeste uspeh, meni izgleda kao dosta dobro izbalansiran kompromis. Pri ocenjivanju od 1 do 5, Vladi bih dao ocenu 4 za spoljnu politiku, ali za eknonomiju -11!

Milan

pre 13 godina

Ovde treba razdvojiti dve stvari:
-rezulicaja jeste uspeh, daleko je od idealnog, ali to je najrazumnije rešenje do kog se, posle svega, moglo doći;
-politika Vuka Jeremića je doživela totalni debakl, vodio je inadžijsku politiku kao da mu je predsednik Milošević, spiskao ogroman novac sprovodeći tu istu politiku, i na kraju je od svega toga ostala samo šteta. Kao šlag na tortu, dobio je šamar, da ne kažem nokaut, pred Međunarodnim Sudom Pravde. Predsednik Tadić je, praktično, na kraju morao da vadi kestenje iz vatre.
Dobro je što je rezolucija dogovorena, smeniti Vuka Jeremića.

aca?

pre 13 godina

Dajte više završite s tim kosovom ionako nam nikad ništa dobro nije došlo s Kosova, Kosovo je samo izgovor za nenamensko trošenje para, korupciju, razne dodatke i pomoći i sve ostale malverzacije i zloupotrebe državnog budžeta.

Nenad, Skopje

pre 13 godina

Aj, demokrate sto vas napadaju narodnjaci i naprednjaci, ali kako cete protiv sopstvenih glasaca i simpatizera, koji su takodje razocarani i prevareni od ovog poteza sa rezolucijom. Dobicete racun za ovaj poteg na sledecim izborima-sto pre, to bolje po vama, jer cete sa manjom razlikom da izgubote.

igorpl

pre 13 godina

Rezolucija niočemu!, Rezolucija o onom što odavno nije naše.Pa to samo mi možemo. Dosta više o toj rezoluciji. E moj glupi narode ko zan šta će da ispliva ispod ovih dva meseca medijske torture o nekoj rezoluciji. Ko zna ko se u međuvremenu debelo okoristio.

himalajac

pre 13 godina

Kakav kompromis,kakvo cestitanje????
Rezoluciju kao da su pisali albanci,a vi se ne stidite da pricate o uspehu.
stidite se i znajte da vam je dosao kraj

Običan građanin

pre 13 godina

Kakav bre uspeh?
Jeste li vi normalni? Pa ceo svet vam se čudi, samo vam se Albanci raduju.
Uspehom vi smatrate to što vam neko drugi nametne mišljenje kao da je vaše?
Vi ste sramota srpskog naroda!
Uuuuuaaaaaaa !!!

UruRuck

pre 13 godina

Pobeda?
Evo kako tu "pobedu" vide u svetu :
Srbija povukla svoje protivljenje nesavisnom Kosovu pred UN - Sydney Morning Herald
EU ubedila Srbiju da razvodni svoju rezoluciju - Deutsche Welle
Srbija omeksala svoj stav o Kosovu - Irish Times
Srbija se pognula pred EU, omeksala stav o Kosovu - Reuters Canada
Srbija odustala od preispitivanja kosovske nezavisnosti pred UN - The Guardian
Srbija odustala od suprostavljanja Kosovskoj nezavisnosti - The Press Association

Doduse, DS , SPS , SPO i LDP znaju bolje od ostatka planete.

promene 2010

pre 13 godina

Rezolucija je veliki neuspeh,i kako vas nije sramota da uspehom smatrate nešto što ste samo dan pred sastanak generalne skupštine UN-a promenili i prilagodili više tuđim nego sopstvenim interesima.Ko vam je dao to pravo,narodna skupština nije.

Српски интелектуалац

pre 13 godina

Време је да демократска странка сиђе са власти. Овај спољнополитички пораз је последња кап која је превршила чашу. Маркетинг ДС поново покушава да заменом теза очигледан пораз претвори у велики политички успех.Интелектуалци у Србији су разочарани.Морамо да створимо елиту која ће ову земљу одвести у просперитет и прогрес. Прва степеница су неопходни ванредни парламентарни и председнички избори. Боље они него нови 5. октобар.

Dejan

pre 13 godina

Uspeh? U cemu? U potpisivanju onoga sto su vam rekli da treba da potpisete?
Bravo. Uspeli ste da se potpisete. Cestitam.
Mi smo se Slobi smejali kad je svoje poraze proglasavao za pobede, a kako vidim ni ovi nisu daleko odmakli.

Mario Bros

pre 13 godina

"Stoga podsećamo Tomislava Nikolića koji je izjavio da će prvi čestitati predsedniku Tadiću ako postigne kompromis sa EU da to učini"

E koja gnusna kaž. Da nisam sam video na vestima video-klip u kome Nikolić kaže da će čestitati ako se usvoji NE IZMENJENA rezolucija, mogao bih poverovati u ovo što DS servira.

Sećam se i kod Olje Bećković poslednjeg Utiska Nedelje, gde Jeremić govori tačno šta mora da ostane u rezoluciji da bi bila u našem interesu i koje su crvene linije. Rekao je da mora pisati da je jednostrana secesija ne prihvatljiva, i da mora pisati da se strane pozivaju na razgovor i o statusu. Reako je i da od toga nikako nećemo odustati i da ako to ne može da se prihvati da ostane, da ćemo ići na glasanje sa našom rezolucijom ne izmenjenom.

Oba su izbačena. Kakav onda veliki uspeh se spominje? Dve godine se priča o pobedi na sudu, pa kada smo izgubii, onda su pričali sačekajte septembar i sednicu UN. Evo i septembar došao, veče pred glasanje sve živo izbacili i promenili i to tačno kako im je traženo i naređeno, i sada nama pričaju da je to uspeh?

Na izborima ćete doživeti isto veliki "uspeh", jer će vas građani za ovo a pre svega za ekonomiju pošteno oceniti.

Realko

pre 13 godina

Kad bi se Sloba sad kandidovo za predsednika ne bi me iznenadilo da pobedi kad vidim komentare na b92.

Prema vecini ovde, mi ne treba da se slozimo sa EU i svetom. Treba da kazemo ne zapadu kao sto je Sloba rekao. Ne treba nam evropska unija. Zivecemo zauvek ponosni sa Kosovom na kome se u REALNOSTI nalazi 95% Albanaca, strana vojska i policija koju bog ne moze da izbaci.

I istina je sto DS kaze. Tomislav Nikolic zvani Toma je 60 miliona puta rekao da je SNS okrenut ka EU, da zeli da saradjuje sa EU, da zeli da EU pomogne Srbiji u resavanju Kosovskih pitanja. I sad kad ta EU o kojoj Nikolic toliko prica daje predlog dobijamo negativne kritike SNSa?! Pa mislim stvarno, ima li ovo veze s mozgom?

Ogledalo

pre 13 godina

Sve dotle, dok ne priznamo da je politika koja je vodjena poslednjih dvadeset godina dozivela poraz, necemo se maci ni korak napred. Sta fali Nemcima i Japancima sto su do nogu potuceni u drugom svetskom ratu, pa su prionuli na posao i postali najjace svetske ekonimije. Ali nije im palo na pamet da od poraza prave pobedu. Onaj ko smogne snage da se suoci sa problemom, on ce ga i resiti!

Branislav

pre 13 godina

Ova rezolucija je bas to - debakl i kapitulacija! Nisam ni slutio da cu se sluziti dss-ovskim terminima, ali ovaj put su pogodili do kraja! Od svih principa se odustalo. Zbog cega se vodila onolika diplomatska akcija, koliko para je potroseno na putovanja? Zbog cega? Da bi se rezolucija usvojila aklamacijom?? Bas kao Miloseviceva politika koja je ratovala sa celim svetom 78 dana da bi na kraju potpisala i ono sto nije morala! Samo sto se ovde ratovalo diplomatijom. Amaterska politika koja ce, nadam se sto vise, kostati DS na sledecim izborima!

Stevan

pre 13 godina

Posto sam se salatko nasmejao novom kontigentu gluposti kojima nas je pocastila DS pozeleh da nesto i napisem na ovu temu, a onda shvatih da neke stvari uopste ne zasluzuju komentar. Mozda samo jednu recenicu: Mogu li naknadno da potpisem onaj Tomin zahtev za izbore?

Alex

pre 13 godina

Vuk Jeremic je zaista sve vreme sprovodio samo Tadicevu politiku po pitanju Kosova i nezavisnosti. Uostalom, sam je Tadic to javno rekao u Skupstini u svom obracanju poslanicima. Vidim, da je DS resila da podvuce liniju i da otpise gubitke. Tako ce do sada najbolji srpski diplomata, koji je najbolje moguce sprovodio sumanutu politku nemoguceg koju mu je naredio Big Brother Tadic vidim ja, da strada kao kolateralna steta DS-ovog krajnjeg cilja - gole pljacke nacionalnog bogatstva drzave pod maskom borbe za Kosovo. Jeremicu, svaka cast, pokazao si da si sposoban da sprovodis zadate zadatke, ali nadam se da ces podneti ostavku pre pocetka skupstine UN, i tako izblamirati one koji su te pustili niz vodu. Car je ZAISTA go.

PeraBG

pre 13 godina

Bio jednom jedan Slobica koji je, kada mu nista vise nije ostalo, poceo da otvara svaki novi kilometar asfaltiranog seoskog puta, a na kraju je tvrdio da je pobedio Nato.

dole.....

pre 13 godina

Uspeh bi bio da ste mnogo ranije prihvatili to što su od nas tražili, ovako je Jeremić potrošio sav kerozin u Srbiji a kerozin nije džabe. Kosovo će uvek biti tu gde je, a uspeh će doći kada na vašem mestu budu bili mlađi, pametniji, obrazovaniji i najvažnije neki novi pošteni ljudi, tada će u Srbiji biti i uspeha, sa vama teško..

deutschwaffle

pre 13 godina

Veliki uspeh? Kako ide ona Diznijeva prica, zamenio kravu na pijaci za tri carobna zrna pasulja. Sada lepo posadite ta carobna zrna pa kad vam za 10-15god izraste sve do oblaka tamo cete naci EU. Zar bajka nije lepsa od kapitulacije? Junak od izdajnika? Ali ovde se slazem sa DS, Toma ne moze cas da bude junak cas izdajica. Tadic barem ima kompas i on ide suprotno od Kosova, gore ka EU.

RakaR

pre 13 godina

Majko mila, pa DS se umesto drzavom i ekonomijom bavi samo SNSom... Pa sta radite ljudi, ostavite se politikanstva i pocnite da se bavite ozbiljnom politikom, pet do 12 vam je...

miljan

pre 13 godina

Rezolucija je veliki neuspeh počev od savetodavnog mišljenja međunarodnog suda pravde,pa preko usaglašavanja stavova u narodnoj skupštini Srbije i izglasavanja rezolucije o Kosovu.Višemesečno kontriranje čitavom svetu, trošenje budžetskih sredstava, vremena, i da bi dan pred zasedanje generalne skupštine UN-a prihvatili ono što nam je ponuđeno pre godinu dana. Ta rezolucija je sve, samo nije uspeh. Uspeh je nešto gospodo političari što se od vas ne dobija, jer ste mahom neuspešni za svoj narod i državu.

cuti, ne pricaj...

pre 13 godina

Ma kakav uspeh ne pricajte kojestarije. Kao decicu ih odveli za ruku i rekli gde da potpisu. A tek ovim umivenim slobodnim radikalima je pametnije da cute. Kakve su oni tek debakle priredjivali.

(Vlast)a

pre 13 godina

Cini mi se, na zalost, podjednako uspesno i istinito kao i pobeda SPS-a nad NATO-paktom 1999. Nije ni poraz, nego realan odnos snaga, ali sa time ne mozete da poboljsate svoj katastrofalan rejting. Sad ne pomaze ni smena Jeremica, razduzivanje drugova sa raznih dobro placenih mesta. Potreban je rudarski rad, strucan i posten, a za tako nesto vi niste sposobni.
To ne znaci da mislim da opozicija nesto nudi-naprotiv! U ovoj zemlji se niko posten, sposoban i vredan ne bavi politikom.

MUKNAVI

pre 13 godina

Dvadeset i kusur godina putujemo mi iz velikog uspeha prema jos vecem. Rasprodajemo Dedovinu, zaduzujemo i Praunuke, menjamo redovno kurte sa murtama, prihvatamo evropske obicajne zakone i njihove navike a svoje proglasavamo za anahrone, kezimo se, "elita", i umiljavamo sada jednima pa drugima, svadjamo se, ratujemo i tucemo se medju sobom ko blesavi.. i otkud sada.. batrgamo se blizu dna?! Hm.. cek` dok dodje i prodje ova zima.. na mnogo toga, dobit cemo odgovore od kurta i murta, koji ce Boga mi.. kooonacnooo nagrabusiti do daske, za sve sto su Gradjanima i Srpskoj drzavi uradili zbog svoje pohlepe, sujete i zelje da oni vladaju i odlucuju, a drugi da to krvavo placaju i trpe dok se ne ubiju, ili pomru od muke, il se razbeze po svetu.

Marina

pre 13 godina

...se očuva evropski put i nastavi borba za suverinitet"...
Dok se nije ništa znalo o izmijenjenom tekstu rezolucije, dok se samo nagađalo da Srbija prelazi svoje crvene linije, dopuštam da je retorika DS mogla biti kao gore: put u EU i Kosovo. Ali danas , kad je svima sve jasno, pitam se otkuda DS, Tadiću i Jeremiću obraz i dalje govoriti o propaloj tezi I EU i Kosovo kad su sami potpisali implicitno prihvaćanje Kosova kroz prihvaćanje dijaloga s kosovskim vlastima, i to istim onim koji su im do jučer bili "lažni, privremeni.."? Kome to danas mažu oči svojim izjavama? Pa građani su, sudeći po komentarima, već sve shvatili.

iii

pre 13 godina

BBC kaze: "the adoption of the UN resolution means Serbia has in effect given up its diplomatic fight for Kosovo."
(Prihvatanje UN rezolucije znaci da je Srbija efektivno odustala od diplomatske borbe za Kosovo)