Malovićeva: Kandidati za EU u martu

Ministarka pravde Snežana Malović kaže da očekuje da će Srbija status kandidata za Evropsku uniju dobiti do marta naredne godine.

Izvor: Tanjug, Veèernje novosti

Petak, 03.09.2010.

02:06

Default images

Ona je za "Večernje novosti" rekla da Srbija neće odustati od evrointegracija i da Vlada ulaže maksimalne napore da to ostvari.

"EU integracije su cilj od koga Srbija neće odustati. Lično očekujem da će se to (status kandidata za EU) dogoditi početkom sledeće godine, odnosno do marta 2011", rekla je Malovićeva.

"Vlada Srbije ulaže maksimalne napore kako bi se to ostvarilo i svesni smo da je pretpostavka za to završetak saradnje sa Haškim tribunalom, odnosno hapšenje preostala dva begunca - Ratka Mladića i Gorana Hadžića. Srbija čini sve da ih uhapsi, i da se reformski procesi uspešno okončaju", rekla je ministarka pravde.

Ona navodi i da je sigurna da sledeće godine neće biti parlamentarnih izbora.

"Pravilo je da opozicija traži izbore, čak i kada ti izbori ni njoj ne donose ništa dobro. To je jedan od načina da se pokaže da ima kritički stav. Izbora, sigurna sam, neće biti sledeće godine, jer ne bi doneli nikakvu promenu na političkoj sceni", kazala je Malovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: