I Atelje 212 pomaže kuhinjama

Akciji "Hrana za sve" priključio se i Atelje 212. Pozorište će kompletan prihod od predstave Art, Jasmine Reze u režiji Alise Stojanović donirati akciji B92 .

Izvor: B92

Subota, 03.07.2010.

15:55

Default images

U jednoj od najgledanijih i najdugovečnijih predstava na aktuelnom repertoaru Ateljea 212, igraju Svetozar Cvetković, Tihomir Stanić i Bane Zeremski.

Predstava Art, po tekstu Jasmine Reze čiji kompletan prihod će biti poklonjen akciji B92 Hrana za sve, na repertoaru je Ateljea 212 9. jula.

Na kraju veoma uspešne pozorišne sezone Atelje 212 je osetio kao svoju dužnost, potrebu i obavezu da se uključi u društvenu akciju koju je pokrenula B92 a u okviru koje se prikupljaju hrana i novac za rad postojećih i novih Narodnih kuhinja u Srbiji.

"Uspeh medijskih kuća i teatra ne može da se meri samo brojem prodatih karata ili našom zaradom na blagajni nego i onim što kao ljudi uspevamo da uradimo za neke druge ljude. Verujem da je ovo jedna od sjajnih akcija koja će doneti mnogo dobra nekima koji nemaju. Verujem da je ovo način da publika na kraju sezone odgleda predstave koje nije do sada, a da opet time učini dobro delo. Što se Ateljea tiče, dali smo jednu od svojih najboljih predstava koja uvek ide na kartu više“, kaže upravnik Ateljea 212 Kokan Mladenović.

"Ona je nastala u sezoni 97/98 i tada je bila proglašena za najbolju. To je predstava koja je obišla nekih 30 zemalja, imala je razmenu sa austrijskom predstavom u Beču, obišli smo i „eks ju“ prostore i moram da podsetim gledaoce da je Atelje 212 sa ovom predstavom napravio prvo kulturno gostovanje posle rata u Sarajevu“, objašnjava rediteljka Alisa Stojanović.

"Ja se nadam da će odziv biti solidan. Danas se karte prodaju na Pjaceti ispred Ateljea, a prodavaće se narednih dana na blagajni po ceni od 212 dinara a maksimalno po želji“, kaže Igor Brakus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: