CG: Poziv ambasadorima na razgovor

Ministarstvo inostranih poslova Crne Gore pozvaće nemačkog i britanskog ambasadora na razgovor zbog njihovog oglašavanja o napadu na sina Nebojše Medojevića.

Izvor: B92

Sreda, 30.06.2010.

12:12

Default images

"Ambasadori će svakako biti pozvani na razgovor", rekao je agenciji Beta politički direktor crnogorskog MIP-a Vesko Garčević.

Garčević je dodao da je to "uobičajena diplomatska praksa".

Crnogorski MIP juče je zvanično zatrazilo objašnjenja od nemačke i britanske ambasade zbog toga što su, u vezi sa pomenutim incidentom, izdali zajedničko saopštenje, a pre toga se o događaju nisu obavestili u MIP-u.

Takođe, najavljeno je da će Ministarstvo dati instrukciju crnogorskim ambasadorima u Berlinu i Londonu da ovim povodom obave razgovore na odgovarajućem nivou u ministarstvima inostranih poslova Nemačke i Velike Britanije.

Nemački i britanski ambasador 28. juna su u zajedničkom saopštenju osudili "napad na decu" i dali podršku crnogorskoj policiji da "temeljno istraži" pomenuti incident.

Incident se desio 25. juna na košarkaškom igralištu u podgoričkom naselju Zagorič, kada su dvojica mladića, kako je policija saopštila, tražili od dvojice dečaka, od kojih je jedan bio maloletni sin lidera opozicionog Pokreta za promjene Nebojše Medojevića, da se sklone sa igralista kako bi oni igrali košarku.

Pošto su dečaci odbili da se sklone mladići su, kako je saopšteno fizički nasrnuli na njih i naneli im lakše povrede. Roditelji dečaka su podneli krivičnu prijavu protiv nepoznatog izvršioca.

Uprava policije Crne Gore saopštila je da iza tog incidenta ne stoje politički motivi, dok je Medojević ocenio da je za napad na njegovog sina "kriv" direktor Uprave plicije Veselin Veljović.

Medojevića je 20. februara ove godine, ispred zgrade u kojoj stanuje, napao sinovac nikšicćkog biznismena Brana Mićunovića.

Državno tužilaštvo je ocenilo da u tome nema elemenata krtivičnog dela, a Medojevićev Pokret za promene je nakon napada od crnogorske policije zatražio dozvolu za nošenje oružja, ali je taj zahtev odbijen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: