Transfuziomobil počinje sa radom

Novo specializovano vozilo Instituta za transfuziju krvi za rad na terenu-počinje sa radom.

Izvor: B92

Nedelja, 16.05.2010.

19:53

Default images

U okviru kampanje pod nazivom “Ulepšajte dan sebi i drugima, dajte krv” koju su zajednički realizovali B92 i Institut za transfuziju krvi Srbije, prikupljena su sredstva za nabavku transfuziomobila.

Cilj ovog, kako se vremenom ispostavilo, vrlo zahtevnog projekta, bio je da se promoviše dobrovoljno davanje krvi i unapredi rad mobilnih ekipa Instituta.

Cilj akcije je takođe bio i da se obezbede dostupnost i komforni uslovi za davaoce krvi na svim lokacijama, kao i da se prevaziđe sezonski deficit krvi.

Kako je tekla akcija "Ulepšajte dan sebi i drugima, dajte krv" koja je na kraju dovela do nabavke transfuziomobila možete saznati ovde.

Ovo moderno vozilo, opremljeno u skladu sa najvišim standardima, počinje sa radom u ponedeljak ispred televizije B92.

Od utorka autobus će početi da obilazi sve beogradske opštine, najavila je Gordana Antuljeskov iz Instituta za transfuziju krvi Srbije, gostujući u Vestima TV B92.

“Trudićemo se da pravimo dobre, organizovane akcije i da naš autobus gde god ode ostavi dobar trag, i trudićemo se da postignemo naš osvnoni cilj – dakle, da prevaziđemo letnji sezonski deficit ali i da taj autobus služi za promociju doborovljnog davanja krvi”, objasnila je ona.

“U ovom trenutku Institut raspolaže sa trodnevnim rezervama što nije tako loše. Negde na granici je deficit O negativne grupe i nadam se da će se ta situacija popraviti”, kazala je Antuljeskov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: