Otvorena alaska pijaca u Zemunu

U donjem delu zemunske pijaca otvorena je alaska pijaca, koja ispunjava sve higijenske uslove za prodaju ribe.

Izvor: B92

Petak, 02.04.2010.

13:32

Default images

Gužva karakteristična za Veliki petak. Šaran je 280 dinara po kilogramu, som oko 400, štuka 250 dinara. Riba se prodaje u sličnim količinama, kao i prethodnih godina, ali su uslovi u kojima se nalazi na pijaci mnogo bolji, ističu prodavci.

“Nema ko prošle godine što je bilo. Prodavalo se napolju, muve, sunce, riba propada. Sada bar imamo za održavanje i higijena i sve živo. Kada nam budu došli računi onda ćemo vam reći, ali uglavnom smo zadovoljni.”

“Znači, imamo vitrine, rashladne vitrine, imamo ledomat, stvarno se treba zahvaliti čoveku koji je ovo osmislio”

Građani najviše kupuju šarana i soma, najčešće se sprema riblja čorba. I kupci primećuju promenu na pijaci.

“Perfektno je. Zaslužili smo. Zemun je bio berza ribe i stvarno je došlo do toga da opet bude prva riblja pijaca. Ja sam slušao od starijih de se ovde nekada sva riba slivala u Zemun i odavde išla dalje.”

“Lepše je. ovo prvi put to sada vidim, nisam bio skoro Lepo je.”

“Lepo je sređeno. Ono je bilo nekada na zemlji, svakako, kako je ko pecao, tako je prodavao, sada je već nešto drugo, mnogo bolje.

Alaska pijaca je napravljena u donjem delu Zemunske pijace gde se i ranije prodavala riba, ali u nehigijenskim uslovima.

U njenu izgradnju uloženo je oko pet miliona dinara. Uređeno je 18 prodajnih mesta, koja su opremljena rashladnim vitrinama, bazenima za živu rečnu ribu i ledomatima za pravljenje leda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: