Prvi Fijatov salon u Beogradu

Fijat automobili Srbija otvorili su prvi Fijatov auto-centar. Salon u centru Beograda biće mesto gde će domaćem tržištu biti predstavljeni novi modeli Fijata.

Izvor: B92

Utorak, 30.03.2010.

16:14

Default images

"Činkve ćento", iako su se mnogi ponadali, ipak neće biti novi model automobila koji će se od sledeće godine proizvoditi u kragujevačkoj fabrici. Tu informaciju Italijani i dalje čuvaju samo za sebe. "Ne, nećemo proizvoditi ovaj model u Srbiji, imamo u planu druge modele, ali ne ovaj“, kaže predsednik UO Fijat automobila Srbija Đovani de Filipis.

Italijaniski predstavnici su pak bili raspoloženiji da govore o tome kako će funkcionisati novi Fijatov centar.

"Ovaj centar je opremljen po najsavremenijim svetskim standardima i imaće dvojaku ulogu. Osim što će ovo biti prodajno mesto na kome će biti predatavljeni novi model fijata, alfa romea i lančije , ovaj centar će biti i prostor za održavanje različitih događaja i prijema“, kaže de Filipis.

Za razliku od predstavnika Fijata, koji nisu želeli da govore ni o teškim temama, državni sekretar u ministarstvu ekonomije Nebojša Ćirić izjavio je da će država razmotriti dalju sudbinu dela radnika od njih 58 kojima je, pošto su dali otkaz u zajedničkom preduzeću Fijat automobili Srbija, saopšteno da ne mogu da se vrate u Zastavu.

Ćirić kaže da nema nikakvih zastoja u proizvodnji i prodaji "punta", kao i da će 100 miliona evra, koje je Fijat uplatio krajem 2009. godine u zajedničko preduzeće, biti uloženo tokom ove godine u renoviranje fabrike, kao što je i dogovoreno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: