Skinuti plakati "Ratka Mladića"

Plakati sa natpisom "Bulevar Ratka Mladića", kojima je jutros osvanuo oblepljen Bulevar Zorana Đinđića, uklonjeni su u toku dana.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 12.03.2010.

13:39

Default images

Prema izjavama ljudi koji žive u bulevaru, plakati su lepljeni tokom noći. Na plakatima je potpisan Pokret 1389. Plakati su lepljeni po fasadama, na saobraćajnim znacima, na trafikama. Policija je tokom prepodneva izvršila uviđaj, a građani koji žive u ovom Bulevaru bili su razočarani prizorom.

"Jako ružno. Neprimereno ozbiljnim ljudima i ovom gradu."

"Mislim da ih treba uhvatiti i kazniti."

"A šta mislite što su lepljeni baš danas na godišnjicu? Oni, ti koji su lepili, su se radovali i kada je Đinđić ubijen."

"Provokacija, pravo da vam kažem."

"Jako degutantno i nema tu nekog posebnog komentara", kažu građani sa kojima je B92 razgovarao.

Liberalno demokratska partija saopštila je da neće dopustiti da se oblepljivanjem Bulevara Zorana Đinđića plakatima sa natpisom "Bulevar Ratka Mladića" umanji značaj obeležavanja sedme godišnjice ubistva nekadašnjeg premijera Srbije.

"Sedam godina se borimo protiv politike, političara i kreatora atmosfere koja je i ubila Zorana Đinđića, međutim, izgleda da je potrebno još odlučnije kazniti uvrede onih koji su Skupštinu Srbije proglašavali sigurnom kućom za Ratka Mladića", navedeno je u saopštenju.

Ako danas ponovo ćutimo, navodi LDP, ako pristanemo da se Zoran Đinđić ponovo ubija dok se njegovi mrzitelji kriju iza jeftinih plakata i još jeftinijih politika koje su se u međuvremenu pritajile, onda ćemo dozvoliti da zločinci pomisle da su pobedili.

Inače, Ratko Mladić je rođen na današnji dan 1943. odnosno pre 67 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: