Bez većih problema zbog snega

Beogradske saobraćajnice su očišćene od snega i prohodne za saobraćaj, izjavio je inženjer Zimske službe "Beograd puta" Dejan Jovanović.

Izvor: B92

Petak, 05.03.2010.

08:25

Default images

Jovanović je rekao da su očišćene sve saobraćajnice kojima se kreću vozila Gradskog saobraćajnog preduzeća i "Laste", ali i veliki broj ulica "drugog prioriteta", odnosno saobraćajnica koje ne koriste vozila javnog prevoza. Kiša je od ponoći prešla u susnežicu, a posle ponoći i u sneg, zbog čega je za održavanje saobraćajnica korišćeno 130 vozila, dodao je Jovanović.

U "Beograd putu" dodaju da će se sa čišćenjem nastaviti, pošto se niske temperature očekuju i tokom sledeće noći, a to bi moglo da dovede do leđenja snega i klizavih kolovoza.

Upotrebljeno je oko 700 tona soli i 350 potrebnih mešavina za održavanje saobraćajnica, naveo je on.

Jovanović je rekao da su vozila Zimske službe "Beograd puta" i dalje na terenu, da u toj službi prate vremenske prilike i da su u pripravnosti da intervenišu.

Očekuju da će i tokom dana biti padavina i njihov prekid tokom vikenda i ponovne padavine početkom naredne sedmice i poručili su vozačima da budu oprezni u saobraćaju i da propisno parkiraju vozila.

U "Beograd putu" kažu da je u glavnom gradu palo između 5 i 10 centimetara snega tokom noći. Ekipe tog preduzeća odmah su izašle na teren i očišćene su sve ulice prvog i drugog prioriteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: