Četvrtak, 28.01.2010.

15:58

Beskućnik sa Internet sajtom

Jedan beskućnik u Aleksincu napravio je svoj Internet sajt a, kako kaže, novac radije troši na Internet nego na hranu.

Izvor: B92

Default images

Beskućnik Marko Tošković iz Aleksinca odnedavno ima svoj sajt. Ovaj dvadesetšestogodišnji mladić noću spava u ulazima zgrada, a najveći deo dana provodi u Internet kafeu, gde preko svog sajta i Fejsbuka komunicira sa prijateljima. Tošković kaže da svaki dinar koji zaradi radije troši na četovanje i mobilni telefon nego za kupovinu hrane.

Marko je donedavno spavao u napuštenim kolima, a od kada je počela zima spava u ulazima zgrada. U stari automobil, koji je njegov jedini dom, vratiće se, kaže, čim otopli.

Marko kaže da je češće gladan nego sit, ali da novac do kojeg dođe radije potroši na boravak u Internet kafeu nego za hranu.

Nedavno su mu prijatelji otvorili veb-sajt jer je svima želeo da ispriča svoju životnu priču. Na Fejsbuku ima preko stotinu prijatelja i najsrećniji je dok komunicira sa njima.

Marko živi od milostinje Aleksinčana kojima je ovaj mladić omiljeni lik u gradu. On do skoro nije imao ni ličnu kartu jer godinama unazad nema prebivalište.

Da bi ispunio ovu zakonsku obavezu prijavljen je na adresi jednog prijatelja i uskoro će dobiti ovaj dokument. Kaže da je njegov san da pronađe posao i da ima svoju sobu i kupatilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: