Jedna osoba ubijena, tri povređene

Jedna osoba ubijena, a tri su povređene prošle noći u dva odvojena napada u Beogradu.

Izvor: B92

Utorak, 19.01.2010.

07:42

Default images

Oko ponoći na Zrenjaninskom putu dok je sedeo u svom automobilu ubijen je Milenko Lasković, star oko 50 godina. Tokom uviđaja su nađene tri prostrelne rane. Nešto pre ponoći tri osobe su teško povređene posle eksplozije automobila koja se desila u Ulici Đorđa Čutukovića u Zemunu.

Milenko Lasković, star oko 50 godina, ubijen je nešto pre ponoći u Krnjači u Ulici Zrenjaninski put. Ubica mu je pucao tri puta u lice, dok je izlazio iz mecedesa, a niko od komšija nije to čuo, pa se pretpostavlja da je korišćen prigušivač, saznaje B92.

Leš je otkrio stanar koji je izašao da prošeta psa. U policiji ocenjuju da je u pitanju profesionalno ubistvo, jer je ubica sačekao da žrtva ugasi motor i svetlo i krene da izlazi iz automobila i ističu da ubistvo liči na mafijaške obračune.

Gotovo u isto vreme u Zemunu je eksplodirala bomba postavljena pod automobil "ševrolet", koja je aktivirana kada je u vozilo ušao Nikola Sandulović. Bomba je, kako se pretpostavlja, pod "ševrolet" postavljena juče tokom popodneva.

Sandulović je sinoć posle 23 sata ušao u automobil i kada je pokušao da ga upali došlo je do razorne eksplozije. Na mestu gde se desila eksplozija tokom uviđaja mogli su da se vide delovi potpuno uništenog ševroleta.

Prema nezvaničnim informacijama, bomba je bila postavljena ispod sedišta suvozača.

Sandulović je sa težim povredama glave prebačen prvo u Očnu kliniku u Pasterovoj ulici, da bi ga potom Hitna pomoć prevezla na Ortopedsku kliniku na Banjici, zbog povreda noge koje je zadobio najverovatnije od gelere bombe.

Pri eksploziji su teže povređena i dva slučajna prolaznika Petar J. i Tomislav S. koji su posle pregleda u Urgentnom centru prebačeni na ortopediju. Kako saznajemo, njihovo stanje je stabilno.

Noćašnji pokušaj ubistva nije prvi napad na Nikolu Sandulovića.

Njemu je u februaru 2006. bačena bomba u dvorište kuće na Senjaku. On je tada putem medija ponudio 100.000 evra onom ko mu dojavi ime naručioca napada.

Hapšen je u akciji Sablja 2003. godine, a njegovo ime našlo se i u policijskoj "Beloj knjizi". Sandulović je poznat kao vlasnik nekoliko lokala u centru Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: