"Žene u crnom za mir i pravdu"

Aktivisti nekih nevladinih organizacija protestovali ispred zgrade Predsedništva Srbije tražeći da se 11. jul proglasi danom sećanja na genocid u Srebrenici.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.01.2010.

13:27

Default images

Na protestu je pročitano pismu upućeno predsedniku Srbije Borisu Tadiću, u kome se od njega traži da podrži zahtev da se 11. jul i u Srbiji "prihvati i obeležava kao Dan sećanja na genocid u Srebrenici i odavanja pošte njegovim žrtvama".

Potpisnici pisma su Fond za humanitarno pravo, Žene u crnom, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, Centar za unapređenje pravnih studija, Komitet pravnika za ljudska prava, Incijativa mladih za ljudska prava.

Sandra Orlović iz Fonda za humanitarno pravo ocenila je da je izjava Tadića da treba da se usvoji rezoluciju o Srebrenici ohrabrujuća.

"Mi smo do sada dobili neka uveravanja, ali ne od parlamentarne većine, već od nekih stranaka u parlamentu kao što je Liberalnodemokratska partija (da bi oni to podržali)", kazala je Orlovićeva.

Orlovićeva je podsetila da Žene u crnom i druge nevladine organizacije ovu akciju organizuju od 11. februara 2009. godine i da je ovo 11. protest, ali da do sada nije stigao nijedan odgovor.

Na protestu su istaknuti transparenti: "Dan sećanja na genocid u Srebrenici - proglasite" "Žene u crnom za mir i pravdu", "Žene u crnom za mir i ljudska prava".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: