Ljajić: Nema razloga za izbore

Ministar za rad i lider Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić ne vidi šta bi moglo da dovede do prevremenih parlamentarnih izbora u 2010. godini.

Izvor: B92

Utorak, 05.01.2010.

09:30

Default images

On je, međutim, naveo da se ne bi iznenadio da ti izbori ipak budu održani. "U Srbiji nikad ne možete sa sigurnošću reći da će vlada odraditi ceo mandat. Krajnje je nezahvalno prognozirati koliko će ova vlada izdržati", rekao je Ljajić.

On je ocenio da je vladu premijera Mirka Cvetkovića "pogodilo sve što može da je zadesi" - i stari nasleđeni problemi i novi problemi uvezeni sa svetskom ekonomskom krizom.

"Do sada je Vlada nalazila koliko-toliko adekvatne odgovore na sve izazove. U 2010. godini nas očekuju slični izazovi vezani za globalnu krizu, ali i druga pitanja", rekao je ministar za rad i dodao da očekuje da će se aktuelizovati pitanje Kosova posle odluke Međunarodnog suda pravde i da će biti učinjen napredak ka evropskim inetgracijama.

On je izjavio da u opoziciji ne vidi snagu da izazove izbore i da se više nego opozicije plaši odnosa u vladajućoj koaliciji.

Ljajić je naveo da će njegova stranka insistirati na dijalogu sa svim partijama, ali da će opredeljenost za saradnju sa Demokratskom strankom formalizovati sporazumom.

“Pripremili smo predlog sporazuma sa DS i on će biti predmet usaglašavanja posle praznika. Želimo da formalizujemo saradnju i odagnamo sumnju da ćemo istovremeno na jednak način sarađivati sa DS i svima ostalim”, rekao je Ljajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: