Mišković prodaje udeo u M-telu

Biznismen iz Srbije, vlasnik 49 odsto crnogorskog M-tela, uskoro će prodati svoje akcije M-telu Republike Srpske, javlja portal "Analitika".

Izvor: B92

Sreda, 30.12.2009.

17:44

Default images

Prema izvorima iz crnogorskog M-tela, tokom poslednja dva meseca vođeni su intenzivni pregovori Miškovićevog preduzeća “Ogalar” iz Holandije sa predstavnicima Telekoma Slovenije.

Nakon neuspešnog završetka pregovora sa Slovencima, srpski biznismen dobio je ponudu od preduzeća M-tel iz Republike Srpske i, prema istim izvorima, očekuje se potpisivanje kupoprodajnog ugovora početkom sledeće godine.

Na taj način, država Srbija, vlasnik M-tela RS, dobiće stoprocentnu kontrolu nad trećim mobilnim operaterom koji posluje u Crnoj Gori. Dobri poznavaoci prilika na tržištu telekomunikacija nisu začuđeni odlukom Srbije da zaobilaznim putem preuzme apsolutnu kontrolu nad crnogorskim M-telom.

“Ako bi išli u kupovinu direktno preko Telekoma Srbije, onda bi morali tražiti saglasnost grčkog OTE-a, manjinskog akcionara. U ovom slučaju - to ne moraju“, tvrdi sagovornik “Analitike”.

Kompanija M-tel počela je da radi u Crnoj Gori početkom jula 2007. godine. Tadašnji izvršni direktor Zlatko Trhulj ambiciozno je saopštio da planiraju do kraja 2007. godine da osvoje oko 15 odsto tržišta u Crnoj Gori, a do kraja 2008. čak 30 odsto.

Trhulj je prošle godine morao da se povuče sa te funkcije, a mediji su spekulisali da je razlog smene “neslaganja sa centralom u Beogradu i relativno slabi poslovni rezultati”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: