Putnici iz Srbije stigli u Rim

Grupa od 50 građana Srbije, učesnika projekta "Evropa za sve", doputovala je u Rim, drugu tačku sedmodnevnog programa obilaska evropskih metropola.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.12.2009.

01:43

Default images

Nakon Brisela, u kome je putnike iz Srbije dočekalo više zvaničnika EU, među ostalima i komesar za proširenje Oli Ren, njih će u Rimu pozdraviti ministar spoljnih poslova Italije Franko Fratini.

Boravak u Rimu započeće posetom parlamentu Italije, a zatim će 50 putnika iz Srbije, koji su prvi na dan stupanja na snagu vizne liberalizacije pošli na put u EU, imati priliku da vide neke od najvećih znamenitosti večnog grada.

Grupa, predvođena potpredsednikom Vlade Srbije Božidarom Đelićem, posetiće potom italijansko Ministarstvo spoljnih poslova, gde će domaćin biti šef diplomatije Fratini, a posle prijema u ambasadi Srbije krajem dana, prisustvovaće i božićnom koncertu u crkvi San Vitale.

Putnici iz Srbije će u utorak, drugog dana boravka u Rimu, posetiti Vatikan, a pred kraj dana će krenuti put Berlina.

Učesnici projekta "Evropa za sve" su građani starosti između 20 i 70 godina, kojima je ovo prva poseta nekoj od zemalja EU, a posle Brisela i Rima i Berlina, posetiće i Pariz.

Srećnih 50 putnika izabrani su kao zaslužni građani koji su svojim postupkom, delom, uspehom, inventivnošću, moralnošću ili hrabrošću zadužili zajednicu u kojoj žive.

Projekat su organizovali kabinet vicepremijera Đelića i Evropski pokret u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: