Bangkok: Zaplenjeno 35 tona oružja

Tajlandske bezbednosne snage zaplenila su najmanje 35 tona oružja i uhapsile pet članova posade aviona koji se prinudno spustio na aerodrom u Bangkoku.

Izvor: B92

Subota, 12.12.2009.

18:21

Default images

Portparol vlade Panitan Vatanajagorn rekao je da je akcija izvedena pošto se avion spustio na Aerodrom "Don Muang" u Bangkoku, kako bi natočio još goriva, i u njemu pronađen sumnjivi tovar.

"Uhapsili smo pet članova posade, ali ne možemo da potvrdimo kuda se avion uputio. Njegova destinacija je najverovatnije bila negde u Aziji, najverovatnije u južnoj Aziji, dok je avion poleteo iz severne Azije", rekao je Vatanajagorn agenciji Rojters.

Avion je poleteo iz Severne Koreje, ali ta informacija za sada nije potvrđena.
Jedan tajlandski zvaničnik rekao je da su SAD zatražile od vlasti u Bangkoku da istraži avion i njegov tovar.

"SAD su zatražile našu saradnju u istrazi o sumnjivom avionu. On je poleteo iz Severne Koreje, a uputio se ka jugu Azije, najverovatnije u Pakistan", rekao je taj zvaničnik za britansku agenciju.

Lokalni mediji izvestili su da je posada najpre zatražila dozvolu da se spusti na glavni aerodrom Suvarnabumi, ali da je preusmeren na drugi po veličini aerodrom u Bangkoku, Don Muang.

Prema tim izveštajima, četiri člana posade su iz Kazahstana, a jedan iz Belorusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: