Četvrtak plaćeni dan za zaposlene

Predsednik Unije poslodavaca veruje da će poslodavci omogućiti slobodan dan svima koji žele na sahranu patrijarha Pavla iako to znači nove troškove za privredu.

Izvor: B92

Sreda, 18.11.2009.

00:44

Default images

Vlada Srbije donela je zaključak kojim se poslodavcima u Srbiji preporučuje da zaposlenima omoguće plaćeno odsustvo u četvrtak, 19. novembra, na dan sahrane patrijarha Pavla. Stevan Avramović smatra da će većina poslodavaca na to pristati, dok Milan Knežević iz Asocijacije malih i srednjih preduzeća misli da će biti teško da se to sprovede u praksi.

"Mislim da je preporuka Vlade na tragu dobrih namera, ali mislim da će u praksi to biti jako teško sprovesti. Onim radnicima koji su dalje od Beograda, kao što su moji radnici uglavnom iz Pančeva, morali bismo da obezbedimo prevoz.. Mislim da će to biti teško izvodljivo, što shvataju i sami radnici", rekao je Knežević, koji je i vlasnik tekstilne industrije "Modus".

"Pored toga, veliki su izostanci i zbog gripa, i iako ja mislim da patrijarhu treba odati sve počasti, smatram da će biti dovoljno da mi žalimo u srcu i da će nas dovoljno biti na opelu ispred Hrama svetog Save i da nema potrebe da ulazimo u ogromne gužve koje će biti u Rakovici", kazao je on.

Inače, redovna sednica Vlade Srbije, koja je trebalo da se održi u četvrtak, biće odložena zbog sahrane patrijarha Pavla, potvrđeno je za B92.

Sednica Vlade biće održana u petak, u 13 sati. Kako je rečeno, na toj sednici neće biti razmatran Predlog zakona o budžetu za 2010. godinu, jer još nije upućen Vladi na razmatranje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: