Otvorena "Sinergija 09"

Performansom na sceni Centra "Sava" otvorena je najveća informatička konferencija u regionu "Majkrosoft Sinergija 09".

Izvor: B92

Utorak, 17.11.2009.

22:49

Default images

Više od hiljadu IT profesionalaca i korisnika iz zemlje i regiona će na više od 100 predavanja imati prilike da čuju sve o najnovijim kretanjima na tržištu informacionih tehnologija. "Mi talenat imamo, moramo da ga organizujemo i finansiramo, i država koja nije dovoljno uradila do sada, mora da uradi svoj deo", rekao je ministar nauke i tehnološkog razvoja Srbije, Božidar Đelić prilkom svečanog otvaranja.

"Sinergija 09" je manifestacija koja predstavlja najnovije softverske i hardverske proizvode domaćih i inostranih kompanija i pre svega obeležava početak korišćenja novog operativnog sistema "Vindouz 7".

Majkrosoftov operativni sistem, koji će zameniti Vistu ima i pečat Srbije, a u opciji landskejpova ili pozadina za desktopove naći će se fotografije domaćih autora.

Cilj "Sinergije" je da okupi na jednom mestu najkvalitetnije stručnjake iz oblasti IT-ja iz celog regiona i omogući im da kroz razmenu znanja i ideja primene informacione tehnologije na najkvalitetniji način.

Ovogodišnjim sloganom "FRESH, from Microsoft", vodeći ljudi komapnije žele da poruče koliko je važno raditi na zaštiti životne sredine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: