Kosovo: Počinje izborna kampanja

Na Kosovu počinje kampanja za lokalne izbore 15.novembra, prve od kako su kosovske institucije jednostrano proglasile nezavisnost u februaru prošle godine.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.10.2009.

09:28

Default images

Za učešće na izborima prijaviljene su 74 liste stranaka, koalicija, građanskih udruženja. Među njima je 37 lista kosovskih Albanaca, a na 21-oj listi su Srbi. Ostale liste pripadaju drugim manjinskim zajednicama. Političari kažu da su obavljene sve pripreme za predizbornu kampanju.

Gotovo svi subjekti kosovskih Albanaca su izabrali Prištinu za otvaranje svoje kampanje. Kosovski Srbi će predizborne aktivnosti početi u Gračanici i okolnim selima.

U Prištini je potpisan kodeks ponašanja tokom kampanje, koji poziva stranke i ostale učesnike izbora na fer ponašanje i poštovanje demokratskih načela.

Lokalni izbori će biti organizovani u 36 opština na Kosovu, od kojih su tri nove - Gračanica, Ranilug i Klokot, sa srpskom većinom. Za opštine Parfteš i Severna Mitrovica, takođe sa srpskom većinom, izbori će biti organizovani šest meseci nakon lokalnih izbora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: