Jelašić: Potrebne dodatne mere

Guverner Radovan Jelašić smatra da je najavljeno smanjenje državne administracije dobar korak, ali da su potrebne dodatne mere za smanjenje budžetskog deficita.

Izvor: B92

Sreda, 14.10.2009.

16:55

Default images

"Svakako je to dobar korak u dobrom pravcu, ali se moraju preduzeti i dodatne mere i bilo bi jako dobro da imamo nešto konkretno pre kraja oktobra, pre nego što predstavnici MMF-a dođu u Beograd", istakao je Jelašić u intervjuu Tanjugu.

Prema njegovim rečima, biće potrebno napraviti dodatne uštede, jer je vlada donela odluku da budžet uravnoteži isključivo smanjenjem rashoda, tako da je na njoj da sada odluči na koji način će to uraditi.

"Predstavnici MMF-a će, kada dođu u Beograd, želeti da vide konkretne cifre, odnosno u kojoj meri će se smanjenje izdataka reflektovati u novom budžetu za 2010. godinu", precizirao je guverner.

On je naveo da, prema grubim proračunima, konkretna ušteda od najavljenog smanjenja broja zaposlenih može biti dve do tri milijarde dinara, kao i da je važno razlikovati pitanje isplate otpremnina, što je jednokratan trošak, dok se otpuštanjima postižu trajne uštede.

Jelašić je dodao da i pored toga treba još mnogo da se uradi da bi se deficit sveo, ako ne na onaj nivo koji MMF traži, onda na nivo koji vlada želi da postigne, odnosno na četiri odsto BDP-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: