DSS traži raspravu o zaduživanju

Portparol DSS-a Andreja Mladenović smatra da je neophodno u Skupštini Srbije raspraviti o razlozima i načinu zaduživanja države.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.09.2009.

14:19

Default images

"Skupština mora da se izjasni o dokumentima koji se tiču zaduživanja... Radi se o zaduživanju budućih generacija. Priča se o novim kreditima, a samo primenom Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju država je sebi izbila 30 milijardi dinara", kazao je Mladenović na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je naveo da se priča o zaduženju od tri milijarde evra i istakao da javnost nije informisana o razgovorima i približavanju stavova sa predstavnicima MMF-a.

"Sve se dešava tajno i prikriveno i atmosfera u našem društvu je takva da ništa ne sme da se pita", ocenio je portparol DSS-a.

Mladenović je naveo da se izmenama i dopunama Zakona o informisanju uvodi medijski mrak, da je postala praksa da se zakoni usvajaju po hitnom postupku i da je restriktivnim poslovnikom u Skupštini onemogućeno iznošenje primedaba.

"Vraćamo se u mrak i period totalitarnog sistema i režim koji je u Srbiji vladao posle 1945. godine", dodao je on.

Prema rečima Mladenovića, zapanjujuće je i što se radi na potpisivanju sporazuma sa misijom Euleksa, čija je uloga pravljenje države u državi.

"Dokumenta koja su objavljena na internet stranici Euleksa jasno pokazuju da je njihova uloga pravljenje države u državi. Ta misija predano je radila i radi na tome i zapanjujuće je da Srbija sa njima potpisuje sporazume", rekao je portparol DSS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: