Subotić: Država da reaguje

Stanko Subotić Cane traži od nadležnih državnih organa da otvore istragu o optužbama koje mu je uputio Ratko Knežević.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.08.2009.

15:50

Default images

Subotić se obratio javnosti u Srbiji otvorenim pismom preko svoje advokatske kancelarije. Pismo predstavlja reakciju na intervju Ratka Kneževića u “Blicu”. On kaže da pismo nije demanti, već zahtev državi da odmah otvori istragu povodom napisa u “Blicu” da se utvrdi da li je uradio išta od svega što je navedeno.

“A ako nisam, onda se nadam da će, ako je Srbija demokratska i pravna država, takođe konačno odgovarati oni koji su celu hajku započeli i dan danas je sprovode. Neka onda oni idu u zatvor i neka se iz njihove imovine naplati šteta koju su mi naneli”, navodi Subotić.

On dodaje da se “zna se i ko su ti i ovim putem državne organe obaveštavam o njihovim imenima: Kabinet bivšeg predsednika SRJ Vojislava Koštunice, u sastavu Aleksandar Nikitović, Aleksandar Tijanić, Rade Bulatović i Dragan Jočić”.

“Ne verujem ni u to da sadašnje vođe Srbije ne znaju da sam, po direktnom nalogu ove četvorice, a u nedostatku bilo kakvih dokaza, pred Specijalnim sudom u Beogradu optužen da sam ‘zloupotrebio službeni položaj’ – ja koji nikada ni na kakvom položaju nisam bio, već sam vlasnik privatne firme – i da sam organizovao kriminalnu grupu u kojoj su mi podređeni bili direktor carine, šef javne bezbednosti MUP Srbije i načelnici Državne bezbednosti”, navodi Subotić.

On se u pismu zapitao zašto se od trenutka kada je Tadićeva DS preuzela vlast u Srbiji, nije bavio onim što je obećao i što mu je bila dužnost – istaživanjem pozadine Đinđićevog ubistva, tekstovima koji su pokojnog premijera pripremali za odstrel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: