Trideset godina za ubistvo Šćekića

Trojica okrivljenih osuđeni su na po 30 godina, a jedan na 20 godina zatvora zbog saučesništva u ubistvu načelnika crnogorske policije Slavoljuba Šćekića.

Izvor: B92

Petak, 07.08.2009.

13:11

Default images

Na kaznu od trideset godina osuđeni su Saša Boreta, Ljubo Bigović i Ljubo Vujadinović, a dvadeset godina zatvora dobio je Alen Kožar. Na tri godine zatvora je osuđen Milan Šćekić, koji je u bekstvu, a na dve godine zatvora Dušanka Vujović, prenele su Prve crnogorske elektronske novine.

Viši sud nije nikoga osudio direktno za Šćekićevo ubistvo, iako su u optužnici Ljubo Vujadinović i Milan Šćekić navedeni kao neposredni izvršioci ubistva.

Viši sud je oslobodio optužbe Vuka Vulevića, Radosava Vulevića, Gorana Živkovića i Danicu Vuković.

Optužnica je podignuta agusta 2006. godine, godinu dana posle Šćekićevog ubistva, a podigla ju je specijalna tužiteljka za organizovani kriminal Stojanka Radović.

Ista grupa je optužena i za bombaške napade na hotel Splendid u Bečićima, o kojima je istragu vodio inspektor Slavoljub Šćekić.

U optužnici su Ljubo Vujadinović i Milan Šćekić navedeni kao neposredni izvršioci ubistva, dok su Ljubo Bigović i Saša Boreta tretirani kao organizatori zločina i podstrekači.

Načelnik policije Slavoljub Šćekić je ubijen u klasičnoj sačekuši, u noći 30.avgusta 2005. godine, ispred porodične kuće u podgoričkom naselju Tološi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: