Petak, 12.06.2009.

19:00

Pukovac: Ogromni računi za struju

Oko 70% žitelja Pukovca pored Niša ima račune za struju od nekoliko stotina hiljada dinara. Njihova dugovanja stara su preko deset godina.

Izvor: B92

Default images

Oni kažu da svoje obaveze ne izmiruju jer dobijaju struju niskog napona, dva puta manjeg od propisanih standarda i zato što su ih političari svojevremeno pozvali da ne plaćaju račune.U Elektrodistribuciji Niš kažu da je svakodnevno u Pukovcu isključeno 10% potrošača, ali da ni ta mera nija dala očekivani rezultat.

Svetozar Petkovic vlasnik trgovinske radnje u Pukovcu za struju duguje 298.000 dinara.

Njemu je već nekoliko dana isključena struja u kuči a u radnji je ponovo priključen jer je platio deo računa.

On kaže da je ovo dugovanje nastalo još pre više od deset godina i da do danas ni on kao ni većina meštana nije izmirio račune a elektrodistribucija i dalje isporučuje struju niskog napona.

Petković kaže da je šteta koju je on pretrpeo zbog niskonaponske struje mnogo veća od onoga što on duguje Elektrodistribuciji.

Petkovićev komšija Branislav Stojanović vlasnik bravarske radnje je bez struje skoro mesec dana.

On je zaustavio proizvodnju ali kaže da račun od 700.000 dinara neće platititi dok poput ostalih građana Srbije ne dobije struju od 220 volti.

Građani Pukovca kažu da su struju prestali da plaćaju kada im je to rekao bivši gardonačelnik Zoran Živković. Njihova dugovanja se sada kreću od 100.000 do million i po dinara.

Dugovanja za struju meštana Pukovca procenjuju se na oko 100 miliona dinara.

Iako su uvedena brojila sa daljinskim isključenjem i gotovo 10% stanovnika je stalno isključeno, problem nije rešen.

U Elektrodistribuciji podsećaju da su meštani Pukovca decembra prošle godine postavili bombu na vratima trafostannice za koju se kasnije ispostavilo da je bila lažna.

Bivši premijer i gradonačelnik Niša Zoran Živkovic kaŽe da nikada nije pozvao građne da ne plaćaju struju i da nisu tačne tvrdnje meštana Pukovca, kao i da su njihova dugavanja nastala kasnije a ne u period koji oni pominju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

21 h

Podeli: