Nova vest
Košarka 1

10.5.2024.

17:20

Finiks ne zna da osvoji titulu, ali je našao onog ko zna

Finiks Sansi su, kako stavri stoje, pronašli zamenu za nedavno otpuštenog Frenka Vogela koji nije umeo da izvuče maksimum iz ekipe.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ERIK S. LESSER

U franšizi iz Arizone nadaju se da će to moći Majk Badenholzer, koji slovi za prvog favorita da nasledi Vogela i povede Bukera, Durenta, Bila i družinu u bolju budućnost.

Američki mediji navode da Sansi privode kraju dogovor sa trenerom koji zna kako se osvaja titula - učinio je to sa Baksima 2021. godine.

Upravo su Sansi bili rival Badenolzerovom Milvokiju u finalu plej-ofa NBA llige.

Rukovodstvo Finiksa se odlučilo na promenu trenera zbog eliminacije ekipe već u prvoj rundi plej-ofa zapadne konferencije.

Minesota je "počistila" Sanse 4:0 u seriji i u tom ritmu nastavila i protiv Denvera protiv kojeg ima 2:0 posle prva dva meča u Koloradu.

Jasno je da su Timbervulfsi sjajni, da Finiks ne bi izbegao poraz ni da je drugi trener njima rukvodio, ali isto tako je očito da Vogel nije iskoristio maksimum iz ekipe koja važi za jednu od najskuplje plaćenih.

Vogel je, podsetimo, preuzeo ekipu pre početka sezone 2023/2024. od Montija Vilijamsa koji je vodi tim do finala NBA, potom i do polufinala zapadne konferencije
 

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu