Svet 0

10.05.2024.

16:40

Ratni kabinet doneo odluku: Operacije u Rafi se proširuju

Izraelski ratni kabinet odobrio je "ograničeno proširenje" operacije izraelskih snaga u Rafi na jugu Pojasa Gaze na glasanju u četvrtak uveče, iako je naložio svojim pregovaračima da nastave napore za postizanje sporazuma o oslobađanju talaca.

Izvor: Tanjug

Ratni kabinet doneo odluku: Operacije u Rafi se proširuju
Profimedia

Podeli:

Dva izvora su navela da izraelska operacija u Rafi neće preći crvene linije koje je odredio američki predsednik Džozef Bajden.

Treći izvor je rekao da se to može videti kao prelazak linija koje je postavio predsednik SAD. Bajden je upozorio ove sedmice da će obustaviti snabdevanje Izraela oružjem ako izraelska vojska izvrši veliku invaziju na Rafu.

Izrael je ove sedmice počeo operaciju u istočnim delovima Rafe, a Tel Aviv je saopštio da je reč o "ograničenoj operaciji".

Više od milion Palestinaca našlo je u Rafi utočište od sukoba u drugim delovima Pojasa Gaze.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: