Skinhedi upali u klub u Zrenjaninu

U zrenjaninski kafe "Klupče" u petak je upala grupa skinheda koji su uz nacističke pozdrave i rasističke uzvike povredili neke goste i uništavali inventar.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.04.2009.

14:56

Default images

Vlasnica kafea Danijela Jelisavac navela je da su skinhedi upali u klub u petak uveče i da su momka koji ih je pitao u čemu je problem šutirali, gađali kriglama piva, a da je jedna devojka teže povređena kada je pogođena stolicom koju su bacili.

Predsednik Skupštine Zrenjanina Aleksandar Marton danas je posetio "Klupče" i osudio napad.

"Niko nema pravo, ako je neistomišljenik po bilo kojem pitanju, da reaguje na ovakav način. Ono što mi, kao lokalna samouprava, možemo da uradimo, jeste da osudimo incident i pozovemo nadležne organe da preduzmu sve neophodne mere", rekao je Marton.

Istakao je da takvi i slični incidenti ugrožavaju dugu evropsku tradiciju Zrenjanina kao tolerantne sredine.

U Zrenjaninskoj policiji agenciji Beta je rečeno da je istraga u toku i da će svi detalji biti naknadno saopšteni, a kada budu podnete prijave, biće saopšteno protiv koga su podnete i za koja dela.

Danijela Jelisavac je rekla da to nije prvi napad skinheda na "Klupče" i da je mogući razlog za napade to što je ona godinama mirovna aktivistkinja.

"Prvi put su za mene čuli kada sam dovela 'Majke Srebrenice' u Zrenjanin, a napada na moj lokal bilo je i zbog nastupa rok grupa koje ovde dolaze iz raznih krajeva sveta, kao i sa prostora bivše Jugoslavije", rekla je vlasnica "Klupčeta".

Grupa za afirmaciju različitosti "Taboo" iz Zrenjanina saopštila je, povodom incidenta u "Klupčetu", da žali zato što u Zrenjaninu postoje nacisti, jer sledbenici fašizma ko zna koji put napadaju građanke i građane Zrenjanina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: