Organska hrana iz Srbije

Sedam kompanija iz Srbije predstaviće svoje proizvode na specijalizovanom sajmu organske hrane, koji danas počinje u Nirnbergu, u Nemačkoj.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.02.2009.

11:23

Default images

Savetnik u Agenciji za strana ulaganja i promociju izvoza Dragan Pejčić kazao je, gostujući u Vestima B92, da će proizvođači organske hrane iz Srbije na Nirnberškom sajmu nastupiti po šesti put za redom, a njihovu prezentaciju na toj svetskoj smotri pomogla je i Agencija za strana ulaganja.

A predstavnici tridesetak srpskih kompanija i delegacija Privredne komore Srbije od sutra do 25. februara razgovaraće u Teheranu o unapređenju ekonomskih odnosa, povećanju robne razmene, transferu tehnologija i Sporazumu o slobodnoj trgovini između Srbije i Irana.

Obe strane očekuju da uskoro bude potpisan Sporazum o slobodnoj trgovini dveju zemalja.

Investitorima iz Irana biće ponuđeno da se uključe i u privatizaciju fabrika traktora, građevinskih mašina, hemijske industrije i farmacije u Srbiji, kao i da ostvare dugoročno partnerstvo u proizvodnji mesa i drugih prehrambenih proizvoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: