Ljajić: U Prijepolju sa SNS-om

Predsednik Sandžačke demokratske partije (SDA) Rasim Ljajić izjavio je da će ta stranka u Prijepolju formirati vlast sa Srpskom naprednom strankom (SNS).

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 17.11.2008.

01:56

Default images

"Manje-više to smo već dogovorili i tokom izborne kampanje jer smo predviđali dobar rezultat i jednih i drugih", rekao je Ljajić, gostujući u emisiji Utisak nedelje TV B92.

On je kazao da će SDP, zajedno sa Demokratskom strankom, formirati vlast u Prijepolju sa strankom Tomislava Nikolića zbog političke stabilnosti u tom gradu i političke budućnosti.

"Za političku stabilnost je jako važno da imamo vlast koja održava raspoloženje i jedne i druge zajednice u Prijepolju. Koalicija SDP-a zajedno sa DS-om i SNS-om to obezbeđuje", rekao je Ljajić.

Na pitanje zbog čega je sada prihvatljiva stranka u kojoj su dojučerašnji lideri radikala, Ljajić je kazao da je razlika u tome što SNS ne dovodi u pitanje pristupanje Srbije Evrpskoj uniji i što nema odbojan stav prema integracijama, dodajući da to nije jedina stvar.

Zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić rekao je u istoj emisiji da se već u kampanji videlo da će SDP i naprednjaci u Prijepolju osvojiti najviše glasova i da će formirati vlast jer žele dobrobit i za muslimansko i za srpsko stanovništvo.

"Sve njih muči ista briga i onda smo rešili da nećemo praviti nacionalni geto već mulitietničku strukturu vlasti. Ne želimo da Prijepolje bude muslimansko ili srpsko Prijepolje, već da svi imaju istu šansu", kazao je Vučić.

Na vanrednim lokalnim izborima u Prijepolju, 9. novembra, SDP je osvojio 17 odborničkih mandata, SNS 10, a koalicija DS- SPS-G17-SPO devet mandata.

SNS ne odbacuje mogućnost saradnje sa DS

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je da ne odbacuje mogućnost saradnje s Demokratskom strankom na lokalnom nivou, što je, prema njegovim rečima, potvrđeno dogovorom naprednjaka o koaliciji u Prijepolju sa Sandžačkom demokratskom partijom, koja je partner Demokratske stranke.

Nikolić je rekao da postoji mogućnost ulaska u koaliciju s demokratama u Knjaževcu, dodajući da je SNS odluku o formiranju vlasti u tom gradu prepustio svom lokalnom odboru.

Istovremeno, saradnju sa SNS-om na lokalnom nivozu razmatra i Demokratska stranka.

U toj stranci su naveli da je Glavni odbor DS ranije doneo odluku da ne sarađuje sa Srpskom radikalnom strankom na svim nivoima, ali ne i sa SNS.

Očekuje se da Predsedništvo DS ovih dana donese odluku o saradnji sa SNS na lokalnom nivou. Ta odluka bi trebalo da bude doneta pre konačnih odluka o lokalnim koalicijama nakon prošlonedeljnih izbora u Rumi, Prijepolju, Knjaževcu i Vrnjačkoj banji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: