Požari i poplave

U požarima u južnoafričkoj provinciji Kva-Zulu Natal poginulo je 13 osoba. Istovremno provincije u Zapadnom i Istočni Kejpu pogodilo je nevreme.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.09.2008.

19:15

Default images

Potparol kancelarije za vanredne situacije provincije Kva-Zulu Natal Liz Dedriks rekla je da su okidači za požare u toj oblasti bili vrućina, suša i vetroviti u regionu koji je inače u stanju pripravnosti tokom sezone požara u kojima je samo prošlog vikenda poginulo 10 ljudi.

U istom provinciji još troje ljudi, uključujući šestogodišnju devojčicu izgubili su život nesretnim slučajem, dodala je Dedriks, a prenela agencija Rojters.

Požari su tokom vikenda besneli i u severoistočnoj provinciji Mpumalanga gde su naneli velike štete stoci, ali i u jugoistočnoj obalskoj regiji u blizini lučkog grada Ričards Bej, dok su provincije Zapadnog i Istočnog Kejpa zahvatila obilna kiša i jak vetar.

U južnoafričkom turističkom gradu Kejp Taunu duvao je jak vetar i padali su tornadorski pljuskovi koji su poplavili puteve i izazvali prekid u snabdevanju struje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: